Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

3. april 2020 00:00

Mand vedtager bøde på 15.000 kr. for ulovlig salg af øl

Naalakkersuisut indførte d. 28. marts 2020 et midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkohol på over 2,25 procent i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat. Forbuddet er primært rettet mod forretnings- og bevillingshavere, men politiet understreger, at privat salg af alkohol også er ulovligt uden bevilling.

Politipatrulje

Det lærte en borger fra Nuuk på den hårde måde, da han vedtog en bøde på 15.000 kr. forulovlig salg af øl.

 

Manden havde solgt 70 flasker øl videre til andre personer i Nuuk og varderudover i besiddelse af 50 flasker øl i sin bil, som han havde købt med henblik påvideresalg.

 

Salget foregik forud for alkoholforbuddet i Nuuk, men uden at manden havde en alkoholbevilling, som det er påkrævet ved salg af alkohol.

 

Politiet understreger, at selvom forbuddet primært retter sig mod beværtninger ogforretninger, så er det - uagtet forbuddet - stadig ulovligt at sælge alkohol udenalkoholbevilling.

 

”Vi har i lyset af alkoholforbuddet i Nuuk også fokus på ulovligt salg af alkohol og vil derforunderstrege at salg af alkohol af private også er ulovligt. Det omfatter også salg af alkoholgennem de sociale medier”, udtaler chefanklager Morten Nielsen.

 

Foreløbigt har Nuuk Politi ikke uddelt nogle bøder for overtrædelser af alkoholforbuddet.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.