Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

17. marts 2020 20:30

Indrejsende fra Danmark skal to uger i hjemmekarantæne

Alle indrejsende fra Danmark til Grønland skal to uger i hjemmekarantæne ved ankomst til den endelige destination. Karantænen gælder to uger fra ankomstdagen.

Efter en mand blev konstateret smittet med Covid-19 mandag den 16. marts, besluttede Naalakkersuisut, at

     • Alle indrejsende fra Danmark til Grønland til hjemmekarantæne i to uger fra ankomstdagen. Hjemmekarantænen skal ske ved den 
       endelige destination.

Tilrejsende personale, der skal arbejde i samfundskritiske funktioner i f.eks. sundhedsvæsen og politi, er dog undtaget for at sikre, at samfundet kan fungere.  

Ved indrejsen til Grønland informerer politi og luftfartsselskab alle tilrejsende om at gå i hjemmekarantæne via højttalere og folder.

Den 13. marts indførte myndighederne en række andre restriktioner for rejsende for at forhindre eller forsinke smittespredning:

     • Alle ikke strengt nødvendige flyrejser ud og ind af Grønland – samt internt i Grønland – frarådes kraftigt indtil videre

Samme dag lukkede den danske regering grænserne til Danmark. Som konsekvens bestemte grønlandske myndigheder, at 

     • Flyvninger til og fra Island lukkes – fragt og forsyninger er dog udtaget.

Statsborgere i Grønland, Danmark og Færøerne kan stadig rejse frit inden for rigsfællesskabet.

Men udlændinge fra alle andre lande kan nu kun få indrejsetilladelse til Grønland, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål. Turister bliver afvist og sendt retur.

Følg Landslægens anbefalinger her
 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.