Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

17. marts 2020

Indrejsende fra Danmark skal to uger i hjemmekarantæne

Alle indrejsende fra Danmark til Grønland skal to uger i hjemmekarantæne ved ankomst til den endelige destination. Karantænen gælder to uger fra ankomstdagen.

Coronavirus/covid-19 med fællesmyndighedslogo

Foto: CDC

Efter en mand blev konstateret smittet med Covid-19 mandag den 16. marts, besluttede Naalakkersuisut, at

     • Alle indrejsende fra Danmark til Grønland til hjemmekarantæne i to uger fra ankomstdagen. Hjemmekarantænen skal ske ved den 
       endelige destination.

Tilrejsende personale, der skal arbejde i samfundskritiske funktioner i f.eks. sundhedsvæsen og politi, er dog undtaget for at sikre, at samfundet kan fungere.  

Ved indrejsen til Grønland informerer politi og luftfartsselskab alle tilrejsende om at gå i hjemmekarantæne via højttalere og folder.

Den 13. marts indførte myndighederne en række andre restriktioner for rejsende for at forhindre eller forsinke smittespredning:

     • Alle ikke strengt nødvendige flyrejser ud og ind af Grønland – samt internt i Grønland – frarådes kraftigt indtil videre

Samme dag lukkede den danske regering grænserne til Danmark. Som konsekvens bestemte grønlandske myndigheder, at 

     • Flyvninger til og fra Island lukkes – fragt og forsyninger er dog udtaget.

Statsborgere i Grønland, Danmark og Færøerne kan stadig rejse frit inden for rigsfællesskabet.

Men udlændinge fra alle andre lande kan nu kun få indrejsetilladelse til Grønland, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål. Turister bliver afvist og sendt retur.

Følg Landslægens anbefalinger her

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

7. august 2020

Grønlands Politi

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

Nej tak til cookies