Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

17. marts 2020

Indrejsende fra Danmark skal to uger i hjemmekarantæne

Alle indrejsende fra Danmark til Grønland skal to uger i hjemmekarantæne ved ankomst til den endelige destination. Karantænen gælder to uger fra ankomstdagen.

Coronavirus/covid-19 med fællesmyndighedslogo

Foto: CDC

Efter en mand blev konstateret smittet med Covid-19 mandag den 16. marts, besluttede Naalakkersuisut, at

     • Alle indrejsende fra Danmark til Grønland til hjemmekarantæne i to uger fra ankomstdagen. Hjemmekarantænen skal ske ved den 
       endelige destination.

Tilrejsende personale, der skal arbejde i samfundskritiske funktioner i f.eks. sundhedsvæsen og politi, er dog undtaget for at sikre, at samfundet kan fungere.  

Ved indrejsen til Grønland informerer politi og luftfartsselskab alle tilrejsende om at gå i hjemmekarantæne via højttalere og folder.

Den 13. marts indførte myndighederne en række andre restriktioner for rejsende for at forhindre eller forsinke smittespredning:

     • Alle ikke strengt nødvendige flyrejser ud og ind af Grønland – samt internt i Grønland – frarådes kraftigt indtil videre

Samme dag lukkede den danske regering grænserne til Danmark. Som konsekvens bestemte grønlandske myndigheder, at 

     • Flyvninger til og fra Island lukkes – fragt og forsyninger er dog udtaget.

Statsborgere i Grønland, Danmark og Færøerne kan stadig rejse frit inden for rigsfællesskabet.

Men udlændinge fra alle andre lande kan nu kun få indrejsetilladelse til Grønland, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål. Turister bliver afvist og sendt retur.

Følg Landslægens anbefalinger her

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

2. juli 2020

Grønlands Politi

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

29. maj 2020

Grønlands Politi

Tilliden til Grønlands Politi er høj og er steget i hele landet

En ny tryghedsundersøgelse for Grønland er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen viser, at tilliden til politiet i Grønland er stigende i hele landet, og at trygheden ligger på samme høje niveau som sidste år.

Nej tak til cookies