Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

17. marts 2020 20:30

Indrejsende fra Danmark skal to uger i hjemmekarantæne

Alle indrejsende fra Danmark til Grønland skal to uger i hjemmekarantæne ved ankomst til den endelige destination. Karantænen gælder to uger fra ankomstdagen.

Coronavirus/covid-19 med fællesmyndighedslogo

Foto: CDC

Efter en mand blev konstateret smittet med Covid-19 mandag den 16. marts, besluttede Naalakkersuisut, at

     • Alle indrejsende fra Danmark til Grønland til hjemmekarantæne i to uger fra ankomstdagen. Hjemmekarantænen skal ske ved den 
       endelige destination.

Tilrejsende personale, der skal arbejde i samfundskritiske funktioner i f.eks. sundhedsvæsen og politi, er dog undtaget for at sikre, at samfundet kan fungere.  

Ved indrejsen til Grønland informerer politi og luftfartsselskab alle tilrejsende om at gå i hjemmekarantæne via højttalere og folder.

Den 13. marts indførte myndighederne en række andre restriktioner for rejsende for at forhindre eller forsinke smittespredning:

     • Alle ikke strengt nødvendige flyrejser ud og ind af Grønland – samt internt i Grønland – frarådes kraftigt indtil videre

Samme dag lukkede den danske regering grænserne til Danmark. Som konsekvens bestemte grønlandske myndigheder, at 

     • Flyvninger til og fra Island lukkes – fragt og forsyninger er dog udtaget.

Statsborgere i Grønland, Danmark og Færøerne kan stadig rejse frit inden for rigsfællesskabet.

Men udlændinge fra alle andre lande kan nu kun få indrejsetilladelse til Grønland, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål. Turister bliver afvist og sendt retur.

Følg Landslægens anbefalinger her

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

26. oktober 2020

Grønlands Politi

Mand fundet død i Nanortalik - Fire personer er tilbageholdt

Politiet modtog lørdag morgen kl. 05:20 en anmeldelse om, at en livløs person lå på gaden ved adressen Tukingasoq i Nanortalik. Politiet og sundhedsvæsenets personale blev med det samme tilkaldt til stedet, hvor de kunne bekræfte, at manden var død. Der er tale om en mand i midten af 40’erne fra Nanortalik.

28. september 2020

Grønlands Politi

Eftersøgning med positivt udfald: Mand og kvinde blev fundet og reddet nordøst for Nanortalik

(Udsendt til pressen fredag d. 11. august 2020) To personer – en mand og en kvinde - sejlede fra Nanortalik mod Saarloq i en jolle, da de pludselig mistede orienteringen og løb tør for brændstof. Heldigvis havde de fortalt et familiemedlem, hvor de skulle hen, og hvornår de ville komme tilbage fra sejlturen. Da de ikke var vendt hjem søndag som aftalt, henvendte familiemedlemmet sig til politiet mandag morgen, hvor en eftersøgning blev opstartet. De to personer blev i dag fundet i god behold og blev fløjet til Qaqortoq.

28. september 2020

Grønlands Politi

Mand idømt 1 år og 9 måneders anstalt for grove seksuelle krænkelser mod mindreårig steddatter

(Udsendt til pressen mandag d. 14. august 2020) En mand i starten af 30’erne fra Ittoqqortoormiit blev i går i Sermersooq Kredsret idømt 1 år og 9 måneders anstaltsanbringelse for i flere år fra 2010 til 2018 at have begået grove seksuelle krænkelser mod sin daværende steddatter.