Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. marts 2020

To passagerer med mistanke om coronavirus er i karantæne

Epidemikommissionen har vurderet, at der er risiko for, at to passagerer på det fly, der er landet i Kangerlussuaq, kan være smittet med coronavirus. Derfor er myndighederne i gang med at foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med situationen.

De personer, som muligt er smittet med coronavirus, er blevet sat i karantæne i Kangerlussuaq. Her skal de opholde sig under tilsyn af sundhedspersonale, mens deres prøve for coronavirus sendes til Danmark. Vi forventer et resultat på prøven ca. et døgn efter.

Epidemikommissionen har derudover opdelt flyets passagerer og personale i risikokategorier for at undersøge, hvem der kan have været udsat for smittefare og dermed senere selv kan blive smittebærere.

 

Passagerer og personale skal være opmærksomme på symptomer

Flyets passagerer og personale er blevet opdelt i to kategorier: ”Høj risiko” og ”Lav risiko”.

De passagerer, som af epidemikommissionen vurderes at være ”høj risiko”, kan som udgangspunkt fortsætte deres rejse til den endelige destination, såfremt rejsen afsluttes inden for to dage. De skal herefter i frivillig karantæne, hvor de er blevet vejledt af landslægen om at holde øje med evt. symptomer.

 

”Er man som passager blevet udsat for smitte af en person, der har coronavirus, så vil man tidligst to dage efter smitten selv kunne smitte andre”, forklarer landslægen Henrik L. Hansen.

 

De resterende ”lav-risiko”-passagerer kan fortsætte deres rejse som hidtil, men er ligeledes blevet vejledt om at holde øje med eventuelle symptomer.

 

Symptomer på coronavirus (2019-nCov) er typisk feber, hoste, åndenød, hovedpine og muskelømhed.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

2. juli 2020

Grønlands Politi

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

29. maj 2020

Grønlands Politi

Tilliden til Grønlands Politi er høj og er steget i hele landet

En ny tryghedsundersøgelse for Grønland er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen viser, at tilliden til politiet i Grønland er stigende i hele landet, og at trygheden ligger på samme høje niveau som sidste år.

Nej tak til cookies