Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

20. juli 2020

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

Måske har du set politiets kampagne på Facebook ’Sikkerheden skal også være i orden til søs?’ Hvis ikke - så kan vi kun opfordre borgerne til at gøre det. Serien gennemgår i sine opslag, hvad der kan være fornuftigt at være opmærksom på, inden man sætter sig i båden.

 

”I vores Facebook-serie om sikkerhed til søs forklarer vi blandt andet, at det er lovpligtigt at have redningsveste med ombord til alle passagerer på båden, og at det er føreren, der er ansvarlig for det. Vigtigst af alt peger serien på, at du og jeg har et ansvar, når vi sætter os i en båd. Vi skal passe på os selv og hinanden – og opføre os ansvarligt, når vi sejler,” siger vicepolitiinspektør i Grønlands Politi, Sebastian Bech.

 

Opfordringen kommer oven på en travl weekend med flere sager, hvor der har været spiritus indblandet. En af sagerne fra Nuuk endte tragisk, da en kvinde i midten af 20’erne mistede livet. Hun var passager på en båd, hvor føreren(e) er mistænkt for at have været spirituspåvirket, da de sejlede ind i en isskosse med høj fart. I båden var i alt syv personer. Flere af personerne røg ud af båden, da den kolliderede med isskossen. To mænd er sigtet for uagtsomt manddrab, spiritussejlads samt uagtsom legemsbeskadigelse i forbindelse med sagen.

 

Politiet oplyser, at der i løbet af weekenden også har været to sager om spiritussejlads og brugstyveri af en jolle i Tasiilaq.

 

”Spiritussejlads er noget vi har stor fokus på i politiet og ser på med meget stor alvor. Vi tager borgernes anmeldelser alvorligt, når nogen ringer og anmelder, at de har mistanke om, at en pågældende sejler beruset rundt på vandet. Sikker og ansvarlig færden til søs er vigtigt, da det ikke bare kan have konsekvenser for føreren af båden, men også for andre. Vi ser desværre hvert år - ligesom i sagen fra Nuuk - at nogen af disse hændelser ender med dødelig udgang og store skader på de involverede”, siger Sebastian Bech.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

7. august 2020

Grønlands Politi

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

13. juli 2020

Grønlands Politi

Vidne udeblev fra retten: Regning på over 18.000 kr. og bøde på 1.500 kr.

En kvinde fra Tasiilaq fløj på retsvæsenets regning til Nuuk, fordi hun skulle afgive vidneforklaring i en kriminalsag. Men hun mødte aldrig op i retten, og det lykkedes ikke politiet at finde hende. Nu har retten pålagt kvinden at betale erstatning for rejseudgifterne på 18.161,50 kr. og en bøde på 1.500 kr.

Nej tak til cookies