Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

11. april 2019

Signe modtager Ingbøl-trofæet for helteværdig redningsaktion

Signe Ravn-Højgaard reddede sin vens liv – nu hædres hun med Redningsmedailleselskabets Ingbøl-trofæ. Trofæet gives til personer, der har udvist heltemod, og hvor hensynet til eget liv og førlighed er tilsidesat for at hjælpe mennesker, der er i vanskelligheder.

Signe modtager Ingbøl-trofæ

Havde det ikke været for Signes mod og handlekraftige indsats, havde hendes ven, Kasper Skare, formentligt ikke været i live i dag.

 

Den 6. april 2018 er en dag, Signe ikke lige glemmer. Det var den dag, hvor en hyggelig skitur i venners lag pludselig kom til at handle om liv eller død.

 

De var en flok venner på skitur i det inderste af Evighedsfjorden nord for Maniitsoq. På deres færden tilbage mod deres skib skrånede de nedad et fjeld med en snedækket gletsjer.

 

Sneen brast under fødderne på Kasper, som pludseligt faldt 16 meter ned i en usynlig snedækket gletsjerspalte. I sit fald kom Kasper slemt til skade og landede på en usikker snebro i den dybe gletsjerspalte.

 

Alligevel vovede Signe uden tøven sig ned til Kasper i gletsjerspalten ved hjælp af et rebsystem, som vennerne på gletsjeren styrede.

”Jeg nåede hverken at frygte noget i øjeblikket, da det eneste jeg fokuserede på var, at Kasper skulle op. Jeg er meget taknemmelig for, at vi fik ham op. Vi arbejdede sammen og ingen i gruppen kunne undværes” , fortæller Signe.

 

Grundet Kaspers skader var det ikke muligt for gruppen at hejse både Signe og Kasper op hver for sig. Signe var derfor nødt til at følge Kasper op hele vejen, mens han hagede sig fast rundt på hendes krop. Samtidigt skulle hun sørge for de begge kom fri af overhæng og andre forhindringer af is.

 

Det lykkedes Signe og vennerne at få Kasper op af gletsjerspalten og få sendt Kasper med en helikopter, så han kom på hospitalet og fik behandlet sine skader.

 

Tusind tak for den beundringsværdige og modige indsats og tillykke med trofæet, skal det lyde fra Grønlands Politi!


Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

7. august 2020

Grønlands Politi

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

Nej tak til cookies