Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

11. april 2019

Signe modtager Ingbøl-trofæet for helteværdig redningsaktion

Signe Ravn-Højgaard reddede sin vens liv – nu hædres hun med Redningsmedailleselskabets Ingbøl-trofæ. Trofæet gives til personer, der har udvist heltemod, og hvor hensynet til eget liv og førlighed er tilsidesat for at hjælpe mennesker, der er i vanskelligheder.

Signe modtager Ingbøl-trofæ

Havde det ikke været for Signes mod og handlekraftige indsats, havde hendes ven, Kasper Skare, formentligt ikke været i live i dag.

 

Den 6. april 2018 er en dag, Signe ikke lige glemmer. Det var den dag, hvor en hyggelig skitur i venners lag pludselig kom til at handle om liv eller død.

 

De var en flok venner på skitur i det inderste af Evighedsfjorden nord for Maniitsoq. På deres færden tilbage mod deres skib skrånede de nedad et fjeld med en snedækket gletsjer.

 

Sneen brast under fødderne på Kasper, som pludseligt faldt 16 meter ned i en usynlig snedækket gletsjerspalte. I sit fald kom Kasper slemt til skade og landede på en usikker snebro i den dybe gletsjerspalte.

 

Alligevel vovede Signe uden tøven sig ned til Kasper i gletsjerspalten ved hjælp af et rebsystem, som vennerne på gletsjeren styrede.

”Jeg nåede hverken at frygte noget i øjeblikket, da det eneste jeg fokuserede på var, at Kasper skulle op. Jeg er meget taknemmelig for, at vi fik ham op. Vi arbejdede sammen og ingen i gruppen kunne undværes” , fortæller Signe.

 

Grundet Kaspers skader var det ikke muligt for gruppen at hejse både Signe og Kasper op hver for sig. Signe var derfor nødt til at følge Kasper op hele vejen, mens han hagede sig fast rundt på hendes krop. Samtidigt skulle hun sørge for de begge kom fri af overhæng og andre forhindringer af is.

 

Det lykkedes Signe og vennerne at få Kasper op af gletsjerspalten og få sendt Kasper med en helikopter, så han kom på hospitalet og fik behandlet sine skader.

 

Tusind tak for den beundringsværdige og modige indsats og tillykke med trofæet, skal det lyde fra Grønlands Politi!


Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

5. februar 2020

Grønlands Politi

Anmeld seksuelle overgreb - vi hjælper dig

I dag lancerer Grønlands Politi kampagnen ”ANMELD SEKSUELLE OVERGREB – VI HJÆLPER DIG”. Kampagnen skal oplyse befolkningen om, hvordan seksuelle overgreb anmeldes til politiet, så politiet får flere anmeldelser, og tabuet om seksuelle overgreb brydes.

23. september 2019

Grønlands Politi

Ny rapport om seksualforbrydelser mod børn og unge i Tasiilaq

Et af vores fokusområder i Grønlands Politi er at nedbringe antallet af seksuelle overgreb mod børn og unge. Vi har derfor udarbejdet en rapport, som kortlægger seksualforbrydelser mod børn og unge i Tasiilaq.

1. maj 2019

Grønlands Politi

Grønlands Politi forlænger fristen til at køre med pigdæk

Grundet vejrmæssige forhold forlænges fristen til at køre med pigdæk i Avannaata og Qeqertalik Kommunia.

Nej tak til cookies