Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

30. marts 2020 19:01

Solskinshistorie fra Ittoqqortoormiit - Mikkel reddede Erlings liv

Erling forsøgte at jage en isbjørn ud af byen, men pludselig røg han selv i vandet. Heldigvis var Mikkel der til at hjælpe ham.

Mikkel får overrakt dusør

Det hører til sjældenhederne, at en isbjørn bevæger sig ind i byen, men sådan var det nu engang den 8. december i Ittoqqortoormiit.

 

Her mødte arbejdsmanden Mikkel til sin store overraskelse en isbjørn, som havde retning ind mod byen. Mikkel kontaktede med det samme byens jagtbetjent, Erling, som hurtigt kom til stedet på snescooter. 

 

De to forsøgte at skræmme isbjørnen væk med varselsskud, men det var isbjørnen fuldstændig ligeglad med. Først da de to mænd affyrede skud henover hovedet på isbjørnen vendte den om og begav sig væk. 

 

Erling ville skræmme isbjørnen yderligere væk, så den ikke skulle komme tilbage til byen. Derfor kørte han efter den på snescooter. Det skulle kort tid efter vise sig at være en dårlig idé. 

 

Pludselig brast isen under Erling. Først røg snescooteren i det dybe vand og forsvandt. Herefter faldt Erling i.

 

Heldigvis – og helt uden tøven – skyndte Mikkel sig hen mod Erling for at hjælpe ham. Mikkel havde fundet et tov, som han kastede ud til Erling. Efter lidt kamp fik Mikkel hevet Erling op af vandet og bragt ham i sikkerhed, så han kunne få varmen. 

 

Og hvorfor deler vi så den historie lige nu? Det gør vi fordi Mikkel for nylig blev tildelt en dusør af Grønlands Politi. Den fortjener han, fordi han handlede på et helt afgørende tidspunkt og hjalp en medborger i nød. Det skal han have ros for. 

 

Samtidig understreger historien også, hvor vigtigt det er, at vi hjælper og passer på hinanden – og det har vi måske særligt brug for netop nu.

 
 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.