Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. marts 2020 15:58

To passagerer med mistanke om coronavirus er i karantæne

Epidemikommissionen har vurderet, at der er risiko for, at to passagerer på det fly, der er landet i Kangerlussuaq, kan være smittet med coronavirus. Derfor er myndighederne i gang med at foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med situationen.

De personer, som muligt er smittet med coronavirus, er blevet sat i karantæne i Kangerlussuaq. Her skal de opholde sig under tilsyn af sundhedspersonale, mens deres prøve for coronavirus sendes til Danmark. Vi forventer et resultat på prøven ca. et døgn efter.

Epidemikommissionen har derudover opdelt flyets passagerer og personale i risikokategorier for at undersøge, hvem der kan have været udsat for smittefare og dermed senere selv kan blive smittebærere.

 

Passagerer og personale skal være opmærksomme på symptomer

Flyets passagerer og personale er blevet opdelt i to kategorier: ”Høj risiko” og ”Lav risiko”.

De passagerer, som af epidemikommissionen vurderes at være ”høj risiko”, kan som udgangspunkt fortsætte deres rejse til den endelige destination, såfremt rejsen afsluttes inden for to dage. De skal herefter i frivillig karantæne, hvor de er blevet vejledt af landslægen om at holde øje med evt. symptomer.

 

”Er man som passager blevet udsat for smitte af en person, der har coronavirus, så vil man tidligst to dage efter smitten selv kunne smitte andre”, forklarer landslægen Henrik L. Hansen.

 

De resterende ”lav-risiko”-passagerer kan fortsætte deres rejse som hidtil, men er ligeledes blevet vejledt om at holde øje med eventuelle symptomer.

 

Symptomer på coronavirus (2019-nCov) er typisk feber, hoste, åndenød, hovedpine og muskelømhed.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

25. september 2020

Grønlands Politi

Pigdæk må bruges allerede fra i morgen – undtaget er Kommune Kujalleq, Nuuk og Paamiut

Grønlands Politi har efter samråd med de kommunale tekniske forvaltninger besluttet, at man fra dags dato kl. 23:59 må benytte pigdæk i Grønland. Dette gælder ikke Kommune Kujalleq og kun for dele af Kommuneqarfik Sermersooq. I Kommuneqarfik Sermersooq må der i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit anvendes pigdæk, men ikke i Nuuk og Paamiut.

7. august 2020

Grønlands Politi

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.