Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. marts 2020 15:58

To passagerer med mistanke om coronavirus er i karantæne

Epidemikommissionen har vurderet, at der er risiko for, at to passagerer på det fly, der er landet i Kangerlussuaq, kan være smittet med coronavirus. Derfor er myndighederne i gang med at foretage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med situationen.

De personer, som muligt er smittet med coronavirus, er blevet sat i karantæne i Kangerlussuaq. Her skal de opholde sig under tilsyn af sundhedspersonale, mens deres prøve for coronavirus sendes til Danmark. Vi forventer et resultat på prøven ca. et døgn efter.

Epidemikommissionen har derudover opdelt flyets passagerer og personale i risikokategorier for at undersøge, hvem der kan have været udsat for smittefare og dermed senere selv kan blive smittebærere.

 

Passagerer og personale skal være opmærksomme på symptomer

Flyets passagerer og personale er blevet opdelt i to kategorier: ”Høj risiko” og ”Lav risiko”.

De passagerer, som af epidemikommissionen vurderes at være ”høj risiko”, kan som udgangspunkt fortsætte deres rejse til den endelige destination, såfremt rejsen afsluttes inden for to dage. De skal herefter i frivillig karantæne, hvor de er blevet vejledt af landslægen om at holde øje med evt. symptomer.

 

”Er man som passager blevet udsat for smitte af en person, der har coronavirus, så vil man tidligst to dage efter smitten selv kunne smitte andre”, forklarer landslægen Henrik L. Hansen.

 

De resterende ”lav-risiko”-passagerer kan fortsætte deres rejse som hidtil, men er ligeledes blevet vejledt om at holde øje med eventuelle symptomer.

 

Symptomer på coronavirus (2019-nCov) er typisk feber, hoste, åndenød, hovedpine og muskelømhed.

 

Flere nyheder

18. januar 2021

Grønlands Politi

Grønlands Politi offentliggør ny rapport om barrierer for anmeldelse

Baggrund for mørketal belyst i ny rapport

18. december 2020

Grønlands Politi

Rådet for Grønlands Retsvæsen offentliggør rapport om kriminalitetsmønsteret i Grønland

På baggrund af statistik fra Grønlands Politi, har Britta Kyvsgaard udarbejdet en rapport efter opdrag fra Rådet for Grønlands Retsvæsen, der beskriver kriminalitetsudviklingen i Grønland, dens art og omfang, samt lovovertrædelsernes geografiske og demografiske fordeling.

26. oktober 2020

Grønlands Politi

Mand fundet død i Nanortalik - Fire personer er tilbageholdt

Politiet modtog lørdag morgen kl. 05:20 en anmeldelse om, at en livløs person lå på gaden ved adressen Tukingasoq i Nanortalik. Politiet og sundhedsvæsenets personale blev med det samme tilkaldt til stedet, hvor de kunne bekræfte, at manden var død. Der er tale om en mand i midten af 40’erne fra Nanortalik.