Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

1. december 2023 19:54

23-årig mand idømt forvaring for to voldtægter

Sermersooq Kredsret fandt fredag den 1. december en 23-årig mand skyldig i at have voldtaget en henholdsvis 11-årig pige og en 61-årig mand. Manden blev idømt forvaring.

Natten til den 10. maj 2022 trængte en 23-årig mand ind i et børnehjem i Nuuk. Her tvang han sig til oralt samleje med en 11-årig pige og forsøgte samtidig at tiltvinge sig til fuldbyrdet samleje. Pigens råb vækkede personalet, som overmandede manden og tilbageholdte ham, indtil politiet ankom.

 

Manden blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret, som besluttede, at han skulle tilbageholdes.

 

Under tilbageholdelsen blev den 23-årige desuden sigtet for at have tvunget sig til oralt samleje med den 61-årige mand, som han delte celle med, og for at forsøge at voldtage ham analt. Derudover blev han sigtet for at have udsat en anden indsat for vold, røveri og ulovlig tvang.

 

I forbindelse med sagen er den 23-årige mand blevet mentalundersøgt, og Retslægerådet er kommet med en udtalelse på baggrund af undersøgelsen. Både udtalelsen og mentalundersøgelsen var medvirkende til, at anklagemyndigheden gik efter en forvaringsdom.    

 

Fredag den 1. december 2023 skulle den 23-årige mand for retten i Nuuk. Sermersooq Kredsret fandt den tiltalte skyldig i alle forhold og idømte ham forvaring på ubestemt tid.

 

Anklager Gutti Harryson er tilfreds med, at kredsretten fulgte anklagemyndighedens påstand om forvaring:

 

”Manden er tidligere dømt for forsøgt på voldtægt, og nu er han så dømt for ydereligere to voldtægter. Manden er derfor efter min opfattelse farlig for borgerne i samfundet, og derfor er jeg meget tilfreds med kredsrettens afgørelse i sagen.”

 

Den 23-årige mand modtog dommen vedrørende voldtægten af den 11-årige pige og ankede voldtægten af den 61-årige mand og røveriet til frifindelse med påstand om en tidsbestemt foranstaltning i stedet for forvaring.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.