Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

21. november 2022 13:44

35-årig dømt for drab i Aappilattoq

Kujalleq Kredsret afsagde torsdag dom i en sag mod en 35-årig mand, der stod tiltalt for at have dræbt en 36-årig mand i Aappilattoq i august sidste år.

Aappilattoq 2022

Tidlig lørdag morgen den 14. august 2021 modtog politiet i Qaqortoq en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket med kniv. Da politiet ankom til gerningsstedet i Aappilattoq, blev en 36-årig mand fundet død på stuegulvet i lejligheden.

 

Retsmedicinske undersøgelser viste, at den 36-årige mand blandt andet var blevet stukket mindst 25 gange med flere køkkenknive i ryggen og i halsen. Efterforskningen pegede politiet på sporet af, at det var den nu 35-årige domfældte, der havde slået den 36-årige mand ihjel.   

 

På baggrund af politiets efterforskning besluttede anklagemyndigheden at tiltale den 35-årige mand for drab. Senioranklager Martin Strandby Nielsen, som førte sagen i kredsretten, udtaler:

 

”Der er tale om et meget voldsomt drab, hvor den afdøde er blevet udsat for adskillige stik på kroppen og i halsen. På baggrund af sagens grovhed har anklagemyndigheden nedlagt påstand om, at den tiltalte skulle idømmes mindst syv år og seks måneders anstaltsanbringelse.”

 

Skyldig i drab 

 

Torsdag afsagde Kujalleq Kredsret så dom i sagen. Her blev den tiltalte fundet skyldig i drabet og idømt syv år og seks måneders anstaltsanbringelse. Ud over drabet blev den tiltalte også dømt for databedrageri, da han havde brugt flere hævekort, der ikke tilhørte ham.
Senioranklager Martin Strandby Nielsen er tilfreds med dommen: 

 

”På baggrund af politiets grundige efterforskningsarbejde er der nu sat et punktum i denne utroligt brutale drabssag. Kredsrettens dom på syv år og seks måneders anstaltsanbringelse var det, jeg som minimum mente, at den tiltalte skulle idømmes. Derfor er jeg også tilfreds med, at kredsretten har valgt at følge den påstand.”

 

Begge parter har modtaget dommen. Der var under kredsrettens behandling af sagen nedlagt navneforbud.

 
 

Flere nyheder

24. november 2022

Grønlands Politi

28-årig idømt forvaring for pateringsdrab i Ilulissat

Qaasuitsoq Kredsret afsagde onsdag eftermiddag dom i en sag mod en 28-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt og parteret en 24-årig mand i Ilulissat i september 2021.

2. november 2022

Grønlands Politi

62-årig mand anholdt for voldtægt på en institution i Qaqortoq

Et DNA-match har resulteret i, at Grønlands Politi tirsdag aften kunne anholde en 62-årig mand for voldtægt begået mod en kvinde med multiple funktionsnedsættelser, som bor på en institution i Qaqortoq.

31. oktober 2022

Grønlands Politi

53-årig mand dør af at smugle hash i maven

Endnu en smugler er død med narkotikapakninger i maven, og dermed har tre smuglere mistet livet i 2022. Politiet er bekymrede over tendensen.

Forslag