Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

5. februar 2020

Anmeld seksuelle overgreb - vi hjælper dig

I dag lancerer Grønlands Politi kampagnen ”ANMELD SEKSUELLE OVERGREB – VI HJÆLPER DIG”. Kampagnen skal oplyse befolkningen om, hvordan seksuelle overgreb anmeldes til politiet, så politiet får flere anmeldelser, og tabuet om seksuelle overgreb brydes.

Ny kampagne om seksuelle overgreb skal sikre flere anmeldelser til politiet

 

”Vi har en klar formodning om, at der er et stort mørketal på området seksuelle overgreb. Derfor har vi lavet en kampagne, som har et meget enkelt budskab, nemlig at oplyse borgerne om, hvor vigtigt det er, at de anmelder seksuelle overgreb til politiet, så vi kan hjælpe borgerne. Samtidig er det også vigtigt for os at understrege overfor de børn, der har været udsat for et seksuelt overgreb, at det aldrig er deres skyld”, siger vicepolitiinspektør for Kriminalpræventiv Stab i Grønlands Politi, Viggo Johansen.

 

Kampagnen er udsprunget af Grønlands Politis Tasiilaq-rapport, der blev udgivet i september 2019.

 

Her var en af konklusionerne, at befolkningen generelt mangler viden om, hvordan man anmelder seksuelle overgreb, og at der formodentligt er et stort mørketal på området.

 

Kampagnen henvender sig primært til børn og unge, men er også en opfordring til omsorgspersoner, herunder forældre og ældre familiemedlemmer samt fagpersoner, om at holde et vågent øje med børnene og hjælpe dem med at anmelde seksuelle overgreb til politiet.

 

Vi vil hjælpe børnene, men har brug for en anmeldelse

 

Kampagnen ligger online tilgængeligt på Grønlands Politis Facebook-side samt hjemmeside.

 

Derudover skal kampagnen udrulles lokalt i landet.

 

I et samarbejde mellem Grønlands Politi og landets kommuner planlægges der i øjeblikket skolebesøg over hele Grønland, hvor kampagnen vises for eleverne, og der tales om emnet seksuelle overgreb:

 

”Det er helt afgørende, at kampagnen bliver set og forstået af så mange børn som muligt. Derfor har Grønlands Politi prioriteret at få kampagnen oversat til tre grønlandske dialekter og sprog og at besøge landets skoler. Vi taler med eleverne om, hvor vigtigt det er, at de kommer til os og anmelder seksuelle overgreb. Vi vil hjælpe børnene, men for vi kan det, så er det nødvendigt, at børnene kommer til os og anmelder seksuelle overgreb”, understreger Viggo Johansen.

 

Du kan være med til at bryde tabuet

 

Viggo Johansen kommer samtidig med en opfordring til alle:

 

”Med kampagnen håber vi, at vi kan være med til at bryde tabuet, så vi kan komme overgrebene til livs. Derfor opfordres alle til at se og dele videoen”.

 

Kampagnen kan findes på Grønlands Politis hjemmeside under siden https://politi.gl/anmeld/seksuelle-overgreb, ligesom Grønlands Politi har lavet en plakat med samme budskab, der vil blive hængt op i bybilledet landet over.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

13. juli 2020

Grønlands Politi

Vidne udeblev fra retten: Regning på over 18.000 kr. og bøde på 1.500 kr.

En kvinde fra Tasiilaq fløj på retsvæsenets regning til Nuuk, fordi hun skulle afgive vidneforklaring i en kriminalsag. Men hun mødte aldrig op i retten, og det lykkedes ikke politiet at finde hende. Nu har retten pålagt kvinden at betale erstatning for rejseudgifterne på 18.161,50 kr. og en bøde på 1.500 kr.

Nej tak til cookies