Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

5. februar 2020 13:26

Anmeld seksuelle overgreb - vi hjælper dig

I dag lancerer Grønlands Politi kampagnen ”ANMELD SEKSUELLE OVERGREB – VI HJÆLPER DIG”. Kampagnen skal oplyse befolkningen om, hvordan seksuelle overgreb anmeldes til politiet, så politiet får flere anmeldelser, og tabuet om seksuelle overgreb brydes.

Ny kampagne om seksuelle overgreb skal sikre flere anmeldelser til politiet

 

”Vi har en klar formodning om, at der er et stort mørketal på området seksuelle overgreb. Derfor har vi lavet en kampagne, som har et meget enkelt budskab, nemlig at oplyse borgerne om, hvor vigtigt det er, at de anmelder seksuelle overgreb til politiet, så vi kan hjælpe borgerne. Samtidig er det også vigtigt for os at understrege overfor de børn, der har været udsat for et seksuelt overgreb, at det aldrig er deres skyld”, siger vicepolitiinspektør for Kriminalpræventiv Stab i Grønlands Politi, Viggo Johansen.

 

Kampagnen er udsprunget af Grønlands Politis Tasiilaq-rapport, der blev udgivet i september 2019.

 

Her var en af konklusionerne, at befolkningen generelt mangler viden om, hvordan man anmelder seksuelle overgreb, og at der formodentligt er et stort mørketal på området.

 

Kampagnen henvender sig primært til børn og unge, men er også en opfordring til omsorgspersoner, herunder forældre og ældre familiemedlemmer samt fagpersoner, om at holde et vågent øje med børnene og hjælpe dem med at anmelde seksuelle overgreb til politiet.

 

Vi vil hjælpe børnene, men har brug for en anmeldelse

 

Kampagnen ligger online tilgængeligt på Grønlands Politis Facebook-side samt hjemmeside.

 

Derudover skal kampagnen udrulles lokalt i landet.

 

I et samarbejde mellem Grønlands Politi og landets kommuner planlægges der i øjeblikket skolebesøg over hele Grønland, hvor kampagnen vises for eleverne, og der tales om emnet seksuelle overgreb:

 

”Det er helt afgørende, at kampagnen bliver set og forstået af så mange børn som muligt. Derfor har Grønlands Politi prioriteret at få kampagnen oversat til tre grønlandske dialekter og sprog og at besøge landets skoler. Vi taler med eleverne om, hvor vigtigt det er, at de kommer til os og anmelder seksuelle overgreb. Vi vil hjælpe børnene, men for vi kan det, så er det nødvendigt, at børnene kommer til os og anmelder seksuelle overgreb”, understreger Viggo Johansen.

 

Du kan være med til at bryde tabuet

 

Viggo Johansen kommer samtidig med en opfordring til alle:

 

”Med kampagnen håber vi, at vi kan være med til at bryde tabuet, så vi kan komme overgrebene til livs. Derfor opfordres alle til at se og dele videoen”.

 

Kampagnen kan findes på Grønlands Politis hjemmeside under siden https://politi.gl/anmeld/seksuelle-overgreb, ligesom Grønlands Politi har lavet en plakat med samme budskab, der vil blive hængt op i bybilledet landet over.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.