Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

24. maj 2024 13:01

Død person fundet på stranden i Kangaarsuk

Politiet har i de sidste par dage efterforsket en sag, efter en død person i mandags blev fundet på stranden i Kangaarsuk nær Nuuk. Det viser sig at være en 48-årig mand, der forsvandt i juli 2023.

En afdød mand blev mandag den 20. maj 2024 fundet af nogle borgere, som tilfældigt var i området omkring Kangaarsuk nær Nuuk. Borgerne alarmerede staks Grønlands Politi.

 

Efter at have foretaget undersøgelser i sagen, konkluderede politiet, at den afdøde har ligget i vandet i længere tid, og der har derfor været stort fokus på at få identificeret den afdøde.

 

Identificeringen er foregået ved, at den afdøde mands tandsæt er blevet CT-scannet på Dronning Ingrids Hospital. Scanningen viste et match med en 48-årig mand, som forsvandt den 5. juli 2023.

 

Den på daværende tidspunkt 48-årige mand sejlede onsdag den 5. juli 2023 kl.12.45 fra Nuuk mod Maniitsoq ad den indenskærs rute i sin båd. Mandens pårørende kontaktede politiet, da de ikke hørte fra ham.

 

Der blev på den baggrund startet en Search and Rescue operation, men eftersøgningen måtte indstilles lørdag den 8. juli, da den savnede ikke blev fundet.

 

Politiets efterforskning viser ingen tegn på mistænkelige forhold ved mandens død.

 

De pårørende er underrettet.

 

Død person fundet på stranden i Kangaarsuk

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.

5. juli 2024

Grønlands Politi

Dronning Mary ramt af elektrisk handikap scooter ved besøg i Nuuk

Ved Kongeparrets ankomst til Nuuk i går, sammen med deres to børn Vincent og Josephine, blev dronning Mary ved et uheld ramt af en elektrisk handikap scooter.

1. juli 2024

Grønlands Politi

23 årig mand idømt 2 år og 9 måneders anstaltsanbringelse for hvidvaskning og indsmugling af hash

En 23-årig mand blev i formiddags fundet skyldig i hvidvask af over 1,8 millioner kroner og indsmugling af 4 kg hash, og blev idømt 2 år og 9 måneders anstaltsanbringelse.