Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

2. juli 2020

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

Sermersooq Kredsret dømte samtidig en mand i starten af 20’erne for at have undladt at hjælpe den 42-årige, da denne efter overfaldet var i åbenlys livsfare, selvom det var muligt for ham at hjælpe uden særlig fare eller opofrelse for ham selv.

 

Det bedømte retten som en overtrædelse af kriminallovens bestemmelse om prisgivelse af menneskeliv.

Begge mænd blev desuden dømt for i fællesskab at have stjålet to kasser øl på et diskotek den samme nat, som overfaldet fandt sted.
Manden i midten af 20’erne fik 7 års ubetinget anstaltsanbringelse og skal betale erstatning til museet.

 

Han ankede på stedet dommen til Grønlands Landsret.

Den anden mand fik 6 måneders ubetinget anstaltsanbringelse. Han blev frifundet for deltagelse i hærværket. Han udbad sig betænkningstid.

”Nu er der sat et foreløbigt punktum i sagen,” udtaler anklagerfuldmægtig Nina Jessen, som førte sagen for anklagemyndigheden.

 

”Jeg er tilfreds med, at retten var enig med os i, at manden midt i 20’erne er skyldig i både det meningsløse drab og det meget omfattende hærværk. Samtidig sender dommen et tydeligt signal om, at man ikke bare kan efterlade en medborger, som er i åbenlys livsfare, uden som minimum at tilkalde hjælp.”

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

13. juli 2020

Grønlands Politi

Vidne udeblev fra retten: Regning på over 18.000 kr. og bøde på 1.500 kr.

En kvinde fra Tasiilaq fløj på retsvæsenets regning til Nuuk, fordi hun skulle afgive vidneforklaring i en kriminalsag. Men hun mødte aldrig op i retten, og det lykkedes ikke politiet at finde hende. Nu har retten pålagt kvinden at betale erstatning for rejseudgifterne på 18.161,50 kr. og en bøde på 1.500 kr.

Nej tak til cookies