Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

28. september 2020 15:43

Eftersøgning med positivt udfald: Mand og kvinde blev fundet og reddet nordøst for Nanortalik

(Udsendt til pressen fredag d. 11. august 2020) To personer – en mand og en kvinde - sejlede fra Nanortalik mod Saarloq i en jolle, da de pludselig mistede orienteringen og løb tør for brændstof. Heldigvis havde de fortalt et familiemedlem, hvor de skulle hen, og hvornår de ville komme tilbage fra sejlturen. Da de ikke var vendt hjem søndag som aftalt, henvendte familiemedlemmet sig til politiet mandag morgen, hvor en eftersøgning blev opstartet. De to personer blev i dag fundet i god behold og blev fløjet til Qaqortoq.

Grønlands Politi startede mandag formiddag en eftersøgning af to personer på baggrund af en anmeldelse fra et bekymret familiemedlem.

 

Anmelderen var nervøs for sin pårørende, som havde meddelt ham, at han ville være retur i Saarloq i løbet af søndagen efter en sejltur. Da den pårørende og kvinden stadig ikke var kommet hjem mandag morgen, kontaktede familiemedlemmet politiet.

 

Radiokontakt til de savnede hjalp politiet med at finde dem I eftersøgningen deltog politiets kutter samt Arktisk Kommandos inspektionsfartøj Ejnar Mikkelsen, som afsøgte ruten. Derudover blev Arktisk Kommandos challenger-fly indsat til at overflyve det område, som de to personer skulle være sejlet i.

 

Grønlands Politi rekvirerede i dag ligeledes Air Greenlands Bell 212-helikopter for at overflyve området og lede efter de to personer. I formiddags omkring klokken 10, fik politiet i helikopteren radiokontakt til de to savnede personer.

 

De meddelte, at de befandt sig nord for Sermersuaq Øen. Politiet fandt dem en time senere inde i det nærliggende fjordsystem ved den sydlige del af Sermilik. De to personer blev fløjet til Qaqortoq, hvor de er blevet afhørt. Manden og kvinden har forklaret, at de havde mistet orienteringen pga. tågen og derfor farede vild. De havde forsøgt at finde hjem til Saarloq, men løb undervejs tør for brændstof.

 

Heldigvis havde de medbragt VHF-radio. Det gjorde, at de kunne komme i radiokontakt med Aasiaat Radio og politiet, og derigennem kunne fortælle, hvor de var.

 

Husk derfor altid VHF-radio, når du sejler ud, og kommuniker gerne før og under sejlads med familie eller venner, så nogen ved, hvor du er, og hvornår du kommer hjem.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

26. oktober 2020

Grønlands Politi

Mand fundet død i Nanortalik - Fire personer er tilbageholdt

Politiet modtog lørdag morgen kl. 05:20 en anmeldelse om, at en livløs person lå på gaden ved adressen Tukingasoq i Nanortalik. Politiet og sundhedsvæsenets personale blev med det samme tilkaldt til stedet, hvor de kunne bekræfte, at manden var død. Der er tale om en mand i midten af 40’erne fra Nanortalik.

28. september 2020

Grønlands Politi

Mand idømt 1 år og 9 måneders anstalt for grove seksuelle krænkelser mod mindreårig steddatter

(Udsendt til pressen mandag d. 14. august 2020) En mand i starten af 30’erne fra Ittoqqortoormiit blev i går i Sermersooq Kredsret idømt 1 år og 9 måneders anstaltsanbringelse for i flere år fra 2010 til 2018 at have begået grove seksuelle krænkelser mod sin daværende steddatter.

28. september 2020

Grønlands Politi

Mand i starten af 40’erne skal anbringes på psykiatrisk hospital i Danmark, efter han voldtog en ung mand og gennem flere år misbrugte et barn seksuelt

(Udsendt til pressen tirsdag d. 22. september 2020) En mand i starten af 40’erne blev af Grønlands Landsret i går idømt anbringelse på psykiatrisk hospital i Danmark på ubestemt tid for blandt andet at have misbrugt et barn seksuelt i en årrække på 10 år. Manden blev også dømt for voldtægt af en voksen, forsøg på kønsligt forhold til et barn og for besiddelse af børnepornografi.