Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

28. september 2020 15:43

Eftersøgning med positivt udfald: Mand og kvinde blev fundet og reddet nordøst for Nanortalik

(Udsendt til pressen fredag d. 11. august 2020) To personer – en mand og en kvinde - sejlede fra Nanortalik mod Saarloq i en jolle, da de pludselig mistede orienteringen og løb tør for brændstof. Heldigvis havde de fortalt et familiemedlem, hvor de skulle hen, og hvornår de ville komme tilbage fra sejlturen. Da de ikke var vendt hjem søndag som aftalt, henvendte familiemedlemmet sig til politiet mandag morgen, hvor en eftersøgning blev opstartet. De to personer blev i dag fundet i god behold og blev fløjet til Qaqortoq.

Grønlands Politi startede mandag formiddag en eftersøgning af to personer på baggrund af en anmeldelse fra et bekymret familiemedlem.

 

Anmelderen var nervøs for sin pårørende, som havde meddelt ham, at han ville være retur i Saarloq i løbet af søndagen efter en sejltur. Da den pårørende og kvinden stadig ikke var kommet hjem mandag morgen, kontaktede familiemedlemmet politiet.

 

Radiokontakt til de savnede hjalp politiet med at finde dem I eftersøgningen deltog politiets kutter samt Arktisk Kommandos inspektionsfartøj Ejnar Mikkelsen, som afsøgte ruten. Derudover blev Arktisk Kommandos challenger-fly indsat til at overflyve det område, som de to personer skulle være sejlet i.

 

Grønlands Politi rekvirerede i dag ligeledes Air Greenlands Bell 212-helikopter for at overflyve området og lede efter de to personer. I formiddags omkring klokken 10, fik politiet i helikopteren radiokontakt til de to savnede personer.

 

De meddelte, at de befandt sig nord for Sermersuaq Øen. Politiet fandt dem en time senere inde i det nærliggende fjordsystem ved den sydlige del af Sermilik. De to personer blev fløjet til Qaqortoq, hvor de er blevet afhørt. Manden og kvinden har forklaret, at de havde mistet orienteringen pga. tågen og derfor farede vild. De havde forsøgt at finde hjem til Saarloq, men løb undervejs tør for brændstof.

 

Heldigvis havde de medbragt VHF-radio. Det gjorde, at de kunne komme i radiokontakt med Aasiaat Radio og politiet, og derigennem kunne fortælle, hvor de var.

 

Husk derfor altid VHF-radio, når du sejler ud, og kommuniker gerne før og under sejlads med familie eller venner, så nogen ved, hvor du er, og hvornår du kommer hjem.

 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.