Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

13. maj 2024 12:54

Ekspedition stoppet i Nationalparken

En ekspedition har af Naalakkersuisut fået afslag på en ansøgning om at færdes på indlandsisen og i Nationalparken i Nord- og Østgrønland. Arktisk Kommando og Grønlands Politi har derfor i samarbejde afvist ekspeditionen indrejse i Nationalparken

Station Nord

En ekspedition med 12 medlemmer under navnet Transglobal Car Ekspedition har ansøgt Naalakkersuisut om tilladelse til at færdes på indlandsisen og i Nationalparken i Nord- og Østgrønland.

 

Naalakkersuisut har meddelt afslag med henvisning til, at det er for farligt både for ekspeditionen og for de myndigheder, der ville skulle undsætte ekspeditionen i en nødsituation, at færdes i de pågældende områder i Grønland.

 

Derfor kan ekspeditionen ikke lovligt fortsætte gennem Nationalparken.

 

Derudover er der regler for, hvilke grænseovergangssteder, man skal benytte, når man indrejser til Grønland fra et land uden for Schengen, som Grønlands Politi står for at håndhæve.

 

Grænsekontrollen i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland sker i tæt samarbejde med Arktisk Kommando, som har Slædepatruljen Sirius til at patruljere her. Sirius er en arktisk specialstyrke, som har politimyndighed under reference til Grønlands Politi.

 

Ved ekspeditionens ankomst til Grønlands nordligste punkt blev de mødt af Sirius, som både har militær- og politimyndighed i Nationalparken. Slædeholdet tog kontakt til Transglobal Car Ekspedition for at sikre, at ekspeditionen og dens deltagere havde det godt samt at ekspeditionen havde forstået myndighedernes anvisninger.

 

Derudover kontrollerede slædeholdet, at ekspeditionen kørte videre mod Station Nord, hvor en nærmere ekspeditions- og grænsekontrol vil blive udført af politiet.

 

Alle ekspeditionens deltagere er nu afrejst fra Grønland. 

 

Ekspedition stoppet i Nationalparken

3. juni 2024

Grønlands Politi

36årig kvinde fra Nuuk afgået ved døden efter knivstik

En 36-årig kvinde fra Nuuk afgik fredag aften ved døden, efter at være blevet udsat for knivstik.

31. maj 2024

Grønlands Politi

Grønlands Politi åbner ny politistation i Ilulissat

Torsdag den 30. maj blev Grønlands nyeste Politistation indviet i Ilulissat, én måned efter at politistationen blev taget i brug.

28. maj 2024

Grønlands Politi

Indsmugling af kokain den ene dag og 4,5 års anstaltsanbringelse dagen efter

En 51-årig kvinde på vej fra Danmark til Grønland blev lørdag stoppet i lufthavnen i Kangerlussuaq med ca. 200 gram kokain på sig. Allerede søndag blev hun dømt ved Sermersooq Kredsret.