Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

13. maj 2024 12:54

Ekspedition stoppet i Nationalparken

En ekspedition har af Naalakkersuisut fået afslag på en ansøgning om at færdes på indlandsisen og i Nationalparken i Nord- og Østgrønland. Arktisk Kommando og Grønlands Politi har derfor i samarbejde afvist ekspeditionen indrejse i Nationalparken

Station Nord

En ekspedition med 12 medlemmer under navnet Transglobal Car Ekspedition har ansøgt Naalakkersuisut om tilladelse til at færdes på indlandsisen og i Nationalparken i Nord- og Østgrønland.

 

Naalakkersuisut har meddelt afslag med henvisning til, at det er for farligt både for ekspeditionen og for de myndigheder, der ville skulle undsætte ekspeditionen i en nødsituation, at færdes i de pågældende områder i Grønland.

 

Derfor kan ekspeditionen ikke lovligt fortsætte gennem Nationalparken.

 

Derudover er der regler for, hvilke grænseovergangssteder, man skal benytte, når man indrejser til Grønland fra et land uden for Schengen, som Grønlands Politi står for at håndhæve.

 

Grænsekontrollen i verdens største nationalpark i Nordøstgrønland sker i tæt samarbejde med Arktisk Kommando, som har Slædepatruljen Sirius til at patruljere her. Sirius er en arktisk specialstyrke, som har politimyndighed under reference til Grønlands Politi.

 

Ved ekspeditionens ankomst til Grønlands nordligste punkt blev de mødt af Sirius, som både har militær- og politimyndighed i Nationalparken. Slædeholdet tog kontakt til Transglobal Car Ekspedition for at sikre, at ekspeditionen og dens deltagere havde det godt samt at ekspeditionen havde forstået myndighedernes anvisninger.

 

Derudover kontrollerede slædeholdet, at ekspeditionen kørte videre mod Station Nord, hvor en nærmere ekspeditions- og grænsekontrol vil blive udført af politiet.

 

Alle ekspeditionens deltagere er nu afrejst fra Grønland. 

 

Ekspedition stoppet i Nationalparken

23. juli 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt Sermersooq Kredsrets afgørelse om at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

21. juli 2024

Grønlands Politi

Canadisk amerikansk borger anholdt på baggrund af international arrestordre

Grønlands Politi var i morges til stede på havnen i Nuuk for at anholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.