Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

23. juli 2021 20:22

Første vestkystfartøj døbt i Aasiaat

Det første nye politifartøj på 49 fod på vestkysten er i dag blevet døbt i Aasiaat. Fartøjet skal understøtte politidistriktets indsats og tilstedeværelse til søs og i de omkringliggende byer og bygder ved akutte situationer og politiopgaver.

Billede: Politifartøjet KIMIK i Aasiaat Havn

Grønlands Politi har modtaget det andet af fem nye fartøjer. Det første fartøj fra Svendborg Yacht Værft blev døbt i sin hjemhavn i Tasiilaq den 7. juli, mens vestkystfartøjerne bliver produceret på Faaborg Værft A/S. 

Fartøjet hedder KIMIK og er opkaldt efter den tidligere politikutter i Aasiaat. Det ankom til Aasiaat torsdag morgen efter en 16 timers sejlads fra Nuuk, og i dag fredag den 23. juli blev der afholdt dåb for fartøjet. Til dåben holdte leder af politidistriktet Aasiaat, Politikommissær Aqqaluk Petersen, en tale, hvor han blandt andet lagde vægt på fartøjets fremtidige værdi: 

”Det er en speciel dag for Grønlands Politi og en speciel dag for Aasiaat Politidistrikt, da vi går ind i en ny æra med en helt ny type hurtiggående politifartøj. Fartøjet har topmoderne udstyr og er specielt bygget til politiet og grønlandske forhold.”

Afslutningsvis kom Politikommissæren ind på den styrkede tilstedeværelse i andre byer og bygder: 

”Vi er heller ikke i tvivl om, at det nye fartøj vil medvirke til at øge muligheden for politiets tilstedeværelse i forbindelse med forebyggende opgaver i bygderne og andre steder, hvor politimæssig fokus kan være hensigtsmæssig,” sagde Aqqaluk Petersen i talen til dåben. 

 

Fakta

Fartøjet er 49 fod, har en march fart på 25 knob og kan bl.a. indsættes til akutte opgaver, herunder SAR, i løbet af meget kort tid. Der er plads til 12 passagerer ud over besætningen.  

I 1960’erne blev ”gamle” KIMIK indsat i Aasiaat og blev først udfaset i forbindelse med indførelsen af politiets nye stålkuttere i 1990’erne, da SISAK IV kom til Sisimiut.

For de ikke-grønlandsktalende modtagere af politiets pressemeddelelser betyder KIMIK kraft eller kraften.  

 

Gudmor til KIMIK

KIMIKs gudmor er kontorassistent Najaaraq Josefsen. Najaaraq er valgt, fordi hun er en uundværlig del af politiet i Aasiaat. Hun tager ejerskab på sit arbejde, viser overskud og spiller en stor rolle i distriktets fælles opgaveløsning. Hun er med andre ord en perfekt repræsentant for Aasiaat Politidistrikt.  

 

Kontakt 

Hvis denne pressemeddelelse giver anledning til spørgsmål, er pressen velkommen til at kontakte presse- og kommunikationsmedarbejder Fabian Uth Nielsen på FNI030@politi.dk og 567280.
 
 

Flere nyheder

2. juni 2023

Grønlands Politi

Grønlands Politis nye vagtcentral gavner hele landet

24 timer i døgnet sidder politiet klar i vagtcentralen til tage imod opkald og håndtere både store og små hændelser. I fremtiden sker det fra spritnye lokaler med masser af moderne udstyr.

2. juni 2023

Grønlands Politi

Kredsretten løslader 36-årig drabssigtet mand i Qaqortoq

Kujalleq Kredsret har onsdag besluttet at løslade en 36-årig mand, der tidligere i år meldte sig selv til politiet og tilstod at have begået et drab. Manden er fortsat sigtet i sagen.

19. maj 2023

Grønlands Politi

Politiet fortsætter efterforskningen i Qaqortoq

Fra fredag og foreløbigt en uge frem vil politiet være tilstede i Qaqortoq med hunde. De skal hjælpe til i efterforskningen af en sag, hvor en mand meldte sig selv til politiet og tilstod at have begået et drab.

Forslag

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.