Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

31. maj 2024 18:09

Grønlands Politi åbner ny politistation i Ilulissat

Torsdag den 30. maj blev Grønlands nyeste Politistation indviet i Ilulissat, én måned efter at politistationen blev taget i brug.

Ilulissat Politistation

For en måned siden blev Ilulissats nye politistation taget i brug. Det er også knap en måned siden at politistationens kontorpersonale tog imod den første borger i ekspeditionen, hvor der blev givet blomster til borgeren.

Moderniseringen af Grønlands Politis politistationer har været længe undervejs, og mens de fleste stationer kan skal renoveres, males eller på anden måde vedligeholdes, så var behovet et andet i Ilulissat. Her var der behov for helt nye rammer.

Heldigvis har der været opbakning til moderniseringen Grønlands Politis bygninger fra både Rigspolitiet og det politiske niveau. Åbningen af den nye station er derfor slutproduktet af en lang proces med først at få projektet godkendt, finansieringen på plads, og indhentet tilbud fra entreprenører, som nu har sørget for at bygge den nye politistation.

Den nye politistation, som Ilulissat politi nu kan betjene byens borgere fra, vil fremover danne rammerne for, at politiet i Ilulissat har en god og tidssvarende arbejdsplads at møde ind på hver morgen mange år ud i fremtiden.

"Netop den gode arbejdsplads, med gode fysiske omgivelser og de rette værktøjer er noget, der er helt centralt for, at vi som politi kan løse vores opgaver i hele landet, i alle døgnets timer, så vi i sidste ende kan sørge for, at Grønland bliver et stadig mere trygt samfundet at være i," sagde politidirektør Bjørn Bay i forbindelse med sin tale under indvielsen af politistationen.


 

3. juni 2024

Grønlands Politi

36årig kvinde fra Nuuk afgået ved døden efter knivstik

En 36-årig kvinde fra Nuuk afgik fredag aften ved døden, efter at være blevet udsat for knivstik.

28. maj 2024

Grønlands Politi

Indsmugling af kokain den ene dag og 4,5 års anstaltsanbringelse dagen efter

En 51-årig kvinde på vej fra Danmark til Grønland blev lørdag stoppet i lufthavnen i Kangerlussuaq med ca. 200 gram kokain på sig. Allerede søndag blev hun dømt ved Sermersooq Kredsret.

24. maj 2024

Grønlands Politi

Død person fundet på stranden i Kangaarsuk

Politiet har i de sidste par dage efterforsket en sag, efter en død person i mandags blev fundet på stranden i Kangaarsuk nær Nuuk. Det viser sig at være en 48-årig mand, der forsvandt i juli 2023.