Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

31. maj 2024 18:09

Grønlands Politi åbner ny politistation i Ilulissat

Torsdag den 30. maj blev Grønlands nyeste Politistation indviet i Ilulissat, én måned efter at politistationen blev taget i brug.

Ilulissat Politistation

For en måned siden blev Ilulissats nye politistation taget i brug. Det er også knap en måned siden at politistationens kontorpersonale tog imod den første borger i ekspeditionen, hvor der blev givet blomster til borgeren.

Moderniseringen af Grønlands Politis politistationer har været længe undervejs, og mens de fleste stationer kan skal renoveres, males eller på anden måde vedligeholdes, så var behovet et andet i Ilulissat. Her var der behov for helt nye rammer.

Heldigvis har der været opbakning til moderniseringen Grønlands Politis bygninger fra både Rigspolitiet og det politiske niveau. Åbningen af den nye station er derfor slutproduktet af en lang proces med først at få projektet godkendt, finansieringen på plads, og indhentet tilbud fra entreprenører, som nu har sørget for at bygge den nye politistation.

Den nye politistation, som Ilulissat politi nu kan betjene byens borgere fra, vil fremover danne rammerne for, at politiet i Ilulissat har en god og tidssvarende arbejdsplads at møde ind på hver morgen mange år ud i fremtiden.

"Netop den gode arbejdsplads, med gode fysiske omgivelser og de rette værktøjer er noget, der er helt centralt for, at vi som politi kan løse vores opgaver i hele landet, i alle døgnets timer, så vi i sidste ende kan sørge for, at Grønland bliver et stadig mere trygt samfundet at være i," sagde politidirektør Bjørn Bay i forbindelse med sin tale under indvielsen af politistationen.


 

23. juli 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt Sermersooq Kredsrets afgørelse om at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

21. juli 2024

Grønlands Politi

Canadisk amerikansk borger anholdt på baggrund af international arrestordre

Grønlands Politi var i morges til stede på havnen i Nuuk for at anholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.