Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

27. juni 2024 16:17

Isbjørn observeret i nat i Diskobugtområdet syd for Aglutoq

Klokken 3 i nat er der blevet observeret en isbjørn i diskobugten syd for Aglutoq. Den svømmede nordpå i retning mod Niaqornarssuk.

Der er i nat klokken 03.00 blevet observeret en isbjørn i Diskobugten, som svømmede nordpå mod Arveprinsens Ejland mod sydspidsen kaldet Niaqornarssuk. Det er et område, som er præget af mange turistbesøg.

Færdende i området rådes til at udvise forsigtighed og orientere sig om retningslinjerne vedrørende isbjørne, som findes på www.sullissivik.gl.

Ved mødet med en isbjørn anbefales det at råbe højt, lave larm og vifte med armene for at fremstå større, med det formål at få isbjørnen på flugt.

I områder med risiko for isbjørne, bør man altid medbringe en riffel til at lave skræmmeskud med.

Kvoten for fangst af isbjørne i Ilulissat er opbrugt.
 

Isbjørn observeret i nat i Diskobugtområdet syd for Aglutoq

21. oktober 2024

Grønlands Politi

2 personer fundet omkommet tæt på Oqaatsut

Vagtcentralen i Nuuk modtog i går anmeldelser om fundet af en jolle med skader og kort efter om fundet af 2 livløse personer tæt på bygden Oqaatsut.

17. oktober 2024

Grønlands Politi

Borgere opfordres til at ringe ind med oplysninger om afdød 20 årig

Grønlands Politi opfordrer borgere til at ringe ind med informationer om den afdødes færden i perioden fra onsdag den 2. oktober til fredag den 4. oktober.

14. oktober 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om fortsat tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt retten i Grønlands afgørelse om fortsat at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.