Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

18. december 2020 14:38

Rådet for Grønlands Retsvæsen offentliggør rapport om kriminalitetsmønsteret i Grønland

På baggrund af statistik fra Grønlands Politi, har Britta Kyvsgaard udarbejdet en rapport efter opdrag fra Rådet for Grønlands Retsvæsen, der beskriver kriminalitetsudviklingen i Grønland, dens art og omfang, samt lovovertrædelsernes geografiske og demografiske fordeling.

Et af rapportens væsentligste fund er, at omfanget af kriminallovsovertrædelser i hhv. Grønland og Danmark er det samme, men at kriminaliteten i Grønland er betydeligt mere udbredt blandt befolkningen.

Rapporten, der er udarbejdet af Britta Kyvsgaard efter opdrag fra Rådet for Grønlands Retsvæsen, er i dag blevet offentliggjort, og kan læses her:

 

Rapport: Kriminalitet og lovovertrædere i Grønland (PDF)

Resumé på grønlandsk: Nunatsinni pinerlunneq unioqqutitsisullu (PDF)

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.