Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

8. marts 2023 19:47

Mand får beslaglagt 42 poser med øl

En 54-årig mand blev i weekenden anholdt og sigtet for ulovlig salg af alkohol, da en patrulje stoppede ham i hans bil, hvor han kørte rundt med mere end 400 øl pakket i indkøbsposer.

Da politiet sent fredag aften stoppede en bil på H. J. Rinksvej i Nuuk, fandt betjentene mere end 400 øl i bilen. Den 54-årige fører af bilen forklarede selv, at han bare var på vej til fest, men den forklaring troede betjentene ikke på.

 

De mistænkte i stedet, at manden kørte rundt med øllene for at sælge dem, blandt andet fordi øllene var gjort salgsklar ved at være pakket i 42 bæreposer med 10 stk. i hver. Derfor anholdte patruljen manden og sigtede ham for ulovlig salg af alkohol.

 

Det er nemlig ulovligt for private at videresælge øl, og derudover er der en god grund til, at man kun kan købe alkohol i butikkerne i begrænsede tidsrum, forklarer politikommissær Malik Olesen, der er leder af beredskabet i Grønlands Politi:

 

”Når folk bliver fulde, så stiger volden. Alkohol er en udløsende faktor for rigtig meget kriminalitet i Grønland, og netop derfor har man lavet en lov, der kun gør det muligt at købe alkohol i bestemte tidsrum. På den måde kan man lægge en dæmper på efterfester og dens slags, hvor der ofte opstår voldelig adfærd,” siger han og fortsætter:

 

”Når man så vælger at blæse på loven og sælge alkohol alligevel, så er det ikke uden konsekvenser for andre. Man bidrager ganske enkelt til mere vold og utryghed i samfundet.”

 

Øl, vin og spiritus beslaglagt

 

Det kunne da heller ikke svare sig for den 54-årige mand at bryde loven. Manden blev taget med på stationen, og hans hjem blev ransaget, hvor politiet fandt en hel del vin og spiritus, der ligesom øllet var pakket i poser.

 

Politiet beslaglagde mandens alkohol – en beslutning som politiet tirsdag fik godkendt af Sermersooq Kredsret.

Findes manden skyldig, vil han blive foranstaltet med bøde og konfiskation af både øl, vin og spiritus.

 

Flere nyheder

23. marts 2023

Grønlands Politi

20-årig mand tilbageholdt i 28 dage for skyderi i Narsaq

En 20-årig mand blev onsdag anholdt efter at have skudt mod en helikopter og nogle bygninger i Narsaq, hvor fem personer kom til skade. Manden er netop blevet tilbageholdt i 28 dage.

23. marts 2023

Grønlands Politi

Kvinde i Tasiilaq idømt otte års anstaltsanbringelse for drab på ægtemand

Sermersooq Kredsret i Tasiilaq idømte onsdag en 42-årig kvinde otte års anstaltsanbringelse for have dræbt sin mand med kniv den 3. januar 2022.

15. marts 2023

Grønlands Politi

Tragisk hændelse var årsagen til 32-årigs død

Mandag blev en person fundet død i en snedrive i Nuuk, som efterfølgende har vist sig at være den 32-årige Amos Jonassen, der blev meldt savnet i december. Ligsynet og de efterfølgende undersøgelser har vist, at der ikke ligger en kriminel handling bag.

Forslag