Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

26. oktober 2020 21:26

Mand fundet død i Nanortalik - Fire personer er tilbageholdt

Politiet modtog lørdag morgen kl. 05:20 en anmeldelse om, at en livløs person lå på gaden ved adressen Tukingasoq i Nanortalik. Politiet og sundhedsvæsenets personale blev med det samme tilkaldt til stedet, hvor de kunne bekræfte, at manden var død. Der er tale om en mand i midten af 40’erne fra Nanortalik.

Politiet efterforsker sagen som drab og har anholdt fire mænd, som er sigtet for manddrab. Alle de sigtede blev søndag fremstillet i grundlovsforhør i Kujalleq Kredsret.

Retten besluttede at tilbageholde de fire personer. To af de sigtede er under 18 år og er derfor tilbageholdt i surrogat. Politiet kan oplyse, at de fire personer er tilbageholdt i 25 dage.

Sagen efterforskes fortsat, og der er blevet tilkaldt assistance fra to af lokalstationerne i området samt fra Rigspolitiets National Kriminaltekniske Center. To kriminalteknikere samt en obducent vil i morgen ankomme til Nanortalik og bistå Grønlands Politi med efterforskningen.

Af hensyn til efterforskningen af sagen har politiet ikke yderligere kommentarer for nuværende.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

28. september 2020

Grønlands Politi

Eftersøgning med positivt udfald: Mand og kvinde blev fundet og reddet nordøst for Nanortalik

(Udsendt til pressen fredag d. 11. august 2020) To personer – en mand og en kvinde - sejlede fra Nanortalik mod Saarloq i en jolle, da de pludselig mistede orienteringen og løb tør for brændstof. Heldigvis havde de fortalt et familiemedlem, hvor de skulle hen, og hvornår de ville komme tilbage fra sejlturen. Da de ikke var vendt hjem søndag som aftalt, henvendte familiemedlemmet sig til politiet mandag morgen, hvor en eftersøgning blev opstartet. De to personer blev i dag fundet i god behold og blev fløjet til Qaqortoq.

28. september 2020

Grønlands Politi

Mand idømt 1 år og 9 måneders anstalt for grove seksuelle krænkelser mod mindreårig steddatter

(Udsendt til pressen mandag d. 14. august 2020) En mand i starten af 30’erne fra Ittoqqortoormiit blev i går i Sermersooq Kredsret idømt 1 år og 9 måneders anstaltsanbringelse for i flere år fra 2010 til 2018 at have begået grove seksuelle krænkelser mod sin daværende steddatter.

28. september 2020

Grønlands Politi

Mand i starten af 40’erne skal anbringes på psykiatrisk hospital i Danmark, efter han voldtog en ung mand og gennem flere år misbrugte et barn seksuelt

(Udsendt til pressen tirsdag d. 22. september 2020) En mand i starten af 40’erne blev af Grønlands Landsret i går idømt anbringelse på psykiatrisk hospital i Danmark på ubestemt tid for blandt andet at have misbrugt et barn seksuelt i en årrække på 10 år. Manden blev også dømt for voldtægt af en voksen, forsøg på kønsligt forhold til et barn og for besiddelse af børnepornografi.