Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

23. december 2022 13:35

Politibetjente klæder børn og unge på til nytår

Grønlands Politi har fem gode råd til alle, der snart skal ud og tænde raketter, heksehyl og andet fyrværkeri.

Nytår 2022

Fyrværkeri er både flot og sjovt, men bestemt ikke ufarligt. Derfor er politibetjente i de her dage rundt på skolerne og ungdomsklubberne i hele Grønland for at snakke med børn og unge om, hvordan man bruger og kigger på fyrværkeri på en sikker måde. 

 

Politikommissær Eigil Lyberth fra Nuuk Politidistrikt fortæller, at man selvfølgelig skal bruge sin sunde fornuft, og at der derudover er fem gode råd, man skal huske på, når man er i nærheden af fyrværkeri:

 

1. Brug altid beskyttelsesbriller.
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri.
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden.
4. Hold sikkerhedsafstand og læn dig aldrig ind over fyrværkeriet.
5. Gå aldrig tilbage til en fuser.

Når Eigil Lyberth er ude på skoler og ungdomsklubber og tale om de fem råd, oplever han altid at blive taget godt imod. Han fortæller: 

”Både børn, unge og personale bliver glade, når vi kommer ud. De små børn stiller rigtig mange spørgsmål, mens de unge lytter mere. Jeg oplever også, at der er stor forskel på, hvor meget de har talt om sikkerhed hjemmefra. Derfor håber jeg, at vores bidrag hjælper alle børn og unge til at tænke mere på sikkerhed, når de fyrer fyrværkeri af”, siger Eigil Lyberth. 

 

Han opfordrer samtidig forældre til at tage en snak med deres børn og unge om sikkerhed – og i øvrigt også at passe på sig selv, når krudtet skal fyres af til nytår.

 

Man skal være over 18 år for at købe fyrværkeri i Grønland. Børn og unge kan dog købe bordbomber, knallerter, papirknaldhætter, papirknaldbånd og stjernekastere. 

 
 

Flere nyheder

18. januar 2023

Grønlands Politi

33-årig mand fra Qaanaaq idømt forvaring på ubestemt tid

Qaasuitsup Kredsret kendte tirsdag den 17. januar 2023 en 33-årig mand skyldig i ildspåsættelse, vold og trusler. Manden blev idømt forvaring på ubestemt tid.

5. januar 2023

Grønlands Politi

Politiet fik 1100 anmeldelser omkring jul og nytår

I ti dage omkring jul og nytår registrerede Grønlands Politi mere end tusind anmeldelser fra hele landet. Det er en anelse lavere end sidste år, men dog fortsat mange i forhold til andre travle perioder.

19. december 2022

Grønlands Politi

Efterforskning af skolebrand i Nuuk er færdig

Grønlands Politi har afsluttet efterforskningen af branden på skolen Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk.

Forslag