Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

23. december 2022 13:35

Politibetjente klæder børn og unge på til nytår

Grønlands Politi har fem gode råd til alle, der snart skal ud og tænde raketter, heksehyl og andet fyrværkeri.

Nytår 2022

Fyrværkeri er både flot og sjovt, men bestemt ikke ufarligt. Derfor er politibetjente i de her dage rundt på skolerne og ungdomsklubberne i hele Grønland for at snakke med børn og unge om, hvordan man bruger og kigger på fyrværkeri på en sikker måde. 

 

Politikommissær Eigil Lyberth fra Nuuk Politidistrikt fortæller, at man selvfølgelig skal bruge sin sunde fornuft, og at der derudover er fem gode råd, man skal huske på, når man er i nærheden af fyrværkeri:

 

1. Brug altid beskyttelsesbriller.
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri.
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden.
4. Hold sikkerhedsafstand og læn dig aldrig ind over fyrværkeriet.
5. Gå aldrig tilbage til en fuser.

Når Eigil Lyberth er ude på skoler og ungdomsklubber og tale om de fem råd, oplever han altid at blive taget godt imod. Han fortæller: 

”Både børn, unge og personale bliver glade, når vi kommer ud. De små børn stiller rigtig mange spørgsmål, mens de unge lytter mere. Jeg oplever også, at der er stor forskel på, hvor meget de har talt om sikkerhed hjemmefra. Derfor håber jeg, at vores bidrag hjælper alle børn og unge til at tænke mere på sikkerhed, når de fyrer fyrværkeri af”, siger Eigil Lyberth. 

 

Han opfordrer samtidig forældre til at tage en snak med deres børn og unge om sikkerhed – og i øvrigt også at passe på sig selv, når krudtet skal fyres af til nytår.

 

Man skal være over 18 år for at købe fyrværkeri i Grønland. Børn og unge kan dog købe bordbomber, knallerter, papirknaldhætter, papirknaldbånd og stjernekastere. 

 
 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.