Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

15. marts 2023 14:25

Tragisk hændelse var årsagen til 32-årigs død

Mandag blev en person fundet død i en snedrive i Nuuk, som efterfølgende har vist sig at være den 32-årige Amos Jonassen, der blev meldt savnet i december. Ligsynet og de efterfølgende undersøgelser har vist, at der ikke ligger en kriminel handling bag.

Mandag eftermiddag fandt fire børn en død person i sneen ved blok 17 på Radiofjeldet i Nuuk. Efter en nærmere undersøgelse viste det sig, at der var tale om den 32-årige mand Amos Jonassen, der blev meldt savnet den 7. december 2022.

 

Tirsdag formiddag blev der afholdt ligsyn, som sammenholdt med undersøgelser fra findestedet konkluderende, at manden var afgået ved døden som følge af en tragisk hændelse, som politiet ikke kan uddybe nærmere af hensyn til mandens pårørende.

 

Børnene, der fandt den afdøde, blev tilbudt krisehjælp umiddelbart efter fundet, fortæller politikommissær Malik Sandgreen, der er leder af efterforskningssektionen i Grønlands Politi:

 

”Det er selvfølgelig en voldsom oplevelse for børn at finde en livløs person på den måde, så der blev hurtigt taget hånd om dem efterfølgende. De fik tilbudt psykologisk krisehjælp for at få talt episoden godt igennem og ruste familien til de reaktioner, der kan opstå i kølvandet på sådan en oplevelse.”

 

Grønlands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.