Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

13. juli 2020

Vidne udeblev fra retten: Regning på over 18.000 kr. og bøde på 1.500 kr.

En kvinde fra Tasiilaq fløj på retsvæsenets regning til Nuuk, fordi hun skulle afgive vidneforklaring i en kriminalsag. Men hun mødte aldrig op i retten, og det lykkedes ikke politiet at finde hende. Nu har retten pålagt kvinden at betale erstatning for rejseudgifterne på 18.161,50 kr. og en bøde på 1.500 kr.

Kvinden var om lørdagen rejst fra Tasiilaq til Nuuk, hvor hun indlogerede sig på det hotel, der var blevet reserveret til hende. Om mandagen skulle hun have vidnet i Sermersooq Kredsret, men dukkede ikke op.

 

Retten besluttede, at hun skulle hentes af politiet, men politiet kunne ikke finde hende. Sagen måtte derfor behandles uden hendes forklaring.

 

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi bad herefter retten om at pålægge kvinden at betale en bøde og erstatning for udgifterne til flytransport og indkvartering med fuld forplejning i Nuuk.

 

”Vidneforklaringer kan have stor betydning for, hvordan en kriminalsag ender,” udtaler chefanklager Morten Nielsen, og tilføjer: ”Derfor er det en alvorlig sag, når et vidne vælger at udeblive, og særligt, når vidnet ovenikøbet har fået rejsen betalt. Kredsrettens beslutning understreger, at den slags er uacceptabelt, og det er jeg tilfreds med.”

 

Det følger af retsplejeloven, at man har pligt til at møde op, når man er indkaldt til at vidne i retten. Kun hvis man bliver syg eller har en anden gyldig grund, må man blive væk. I så fald skal man hurtigst muligt give besked om, at man ikke kan komme.

 

Skal man vidne i retten i en anden by, end hvor man selv bor, bliver rejsen bestilt og betalt af retten.

 

Kvinden fra Tasiilaq har nu 14 dage til at beslutte, om hun vil kære kredsrettens beslutning til Grønlands Landsret.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

Nej tak til cookies