Spring til hovedindhold

Forslag

Sådan anmelder du en forbrydelse

Hvad skal du gøre, hvis du har været udsat for kriminalitet? Her kan du læse, hvordan og hvornår du skal anmelde kriminalitet, og hvad du kan gøre for at hjælpe politiet.

Værd at vide om at anmelde
Har du været udsat for kriminalitet, er det vigtigt, at du melder det til politiet så hurtigt som muligt.

Du er ikke forpligtet til at anmelde kriminalitet.

Hvis du skal søge om erstatning for en skade, som du har lidt i forbindelse med kriminaliteten, kan det være nødvendigt at anmelde den til politiet
 
For at anmelde en forbrydelse skal du kontakte din lokale politistation. Alternativt kan du ringe til vagtcentralen på 701448.

Hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller personfarlig kriminalitet  så ring ligeledes på 701448 eller gå til din lokale politistation for at få vejledning i sagen.  
 
Det er vigtigt, at du anmelder forbrydelsen så hurtigt som muligt efter, at den er begået. 
Du kan hjælpe politiet ved at sikre dig navn og adresse på personer, der har set, fotograferet eller filmet, hvad der er sket. For at politiet har mulighed for at sikre spor, skal du lade gerningsstedet være, indtil det er afklaret, hvordan politiet ønsker at handle i sagen.

Hvis du har været udsat for vold, kan politiet bede dig om at gå til læge eller tage på skadestuen for at få registreret dine skader. Det kan være vigtig dokumentation ved en retssag.