Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

18. december 2023 12:36

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.

Om morgenen den 11. december 2022 modtog Grønlands Politis vagtcentral anmeldelse om, at en person skød mod tilfældige personer i Qasigiannguit. Det viste sig at være en dengang 17-årig mand, der skød omkring sig med en riffel. En person blev ramt og afgik ved døden som følge af skuddet, mens flere andre var tæt på at blive ramt.

 

Gerningsmanden blev kort efter anmeldelsen anholdt af politiet og har siden været tilbageholdt, imens sagen blev efterforsket.
Mandag den 18. december faldt der dom i Qaasuitsoq Kredsret. Kredsretten fandt den nu 18-årige mand skyldig i manddrab, tre drabsforsøg, tre trusselsforhold og et voldsforhold.

 

Specialanklager Lars Pedersen, der førte sagen på vegne af anklagemyndigheden i Grønlands Politi, udtaler:

 

”Det er en meget alvorlig og trist sag. I det offentlige rum skal man føle sig sikker og tryg, så når en person pludselig rokker ved denne tryghed ved en så alvorlig gerning, skal det medføre en alvorlig sanktion. Det synes jeg, at retten har gjort ved dagens dom.”

 

Den 18-årige, som nægtede sig skyldig, blev dømt for alle forhold og har udbedt sig betænkningstid i forhold til spørgsmålet om anke til Landsretten.

 

3. juni 2024

Grønlands Politi

36årig kvinde fra Nuuk afgået ved døden efter knivstik

En 36-årig kvinde fra Nuuk afgik fredag aften ved døden, efter at være blevet udsat for knivstik.

31. maj 2024

Grønlands Politi

Grønlands Politi åbner ny politistation i Ilulissat

Torsdag den 30. maj blev Grønlands nyeste Politistation indviet i Ilulissat, én måned efter at politistationen blev taget i brug.

28. maj 2024

Grønlands Politi

Indsmugling af kokain den ene dag og 4,5 års anstaltsanbringelse dagen efter

En 51-årig kvinde på vej fra Danmark til Grønland blev lørdag stoppet i lufthavnen i Kangerlussuaq med ca. 200 gram kokain på sig. Allerede søndag blev hun dømt ved Sermersooq Kredsret.