Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

3. november 2023 15:39

20-årig mand idømt behandling for voldtægt af 1-årigt barn

Qeqqata Kredsret fandt torsdag en 20-årig mand skyldig i at have voldtaget en 1-årig pige i oktober sidste år. Manden er idømt behandling uden længstetid på hospital i Danmark.

Den 22. oktober 2022 blev en 1-årig pige voldtaget i en lejlighed i Sisimiut. Få timer senere anholdte politiet en 20-årig mand og sigtede ham for voldtægt af barn under 12 år. Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør i Qeqqata Kredsret, som besluttede, at han skulle tilbageholdes.

 

I december 2022 blev den 20-årige mentalundersøgt, hvor lægerne anbefalede, at han skulle overføres til en retspsykiatrisk afdeling i Danmark for at modtage akut behandling.

 

I denne uge var sagen for Qeqqata Kredsret, hvor manden foruden voldtægten af den 1-årige pige var tiltalt for seks andre forhold om samleje med barn under 15 år, blufærdighedskrænkelse og underslæb.

 

Torsdag faldt der dom i sagen. Kredsretten fandt den 20-årige skyldig i at have voldtaget den 1-årige pige og idømte ham psykiatrisk behandling uden længstetid på hospital i Danmark, hvilket var i overensstemmelse med de anbefalinger, som Retslægerådet har givet på baggrund af mentalerklæringen.

 

Anklager Gutti Harryson, der førte sagen på vegne af anklagemyndigheden i Grønlands Politi, udtaler:

 

”Det her er på alle måder en helt forfærdelig sag. Derfor er jeg også tilfreds med, at kredsretten har vurderet sagen på samme måde som politiet og anklagemyndigheden og dømt ham til psykiatrisk behandling for at sikre, at det ikke sker igen.”

 

Ud over behandling blev manden også dømt til at betale 150.000 kr. i erstatning til barnet.

 

Den 20-årige blev dømt skyldig i alle forhold og modtog dommen.

 

19. september 2024

Grønlands Politi

Skib sunket i nærheden af Nanortalik

I nat påsejlede et skib skær i nærheden af Nanortalik, hvilket medførte at skibet sank tidligt i morges.

5. september 2024

Grønlands Politi

SAR eftersøgning indstillet

Eftersøgningen af en 25 årig mand, der har været savnet i Upernavik siden lørdag den 31. august er indstillet.

4. september 2024

Grønlands Politi

Fortsat tilbageholdelse af Paul Watson

Stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson, skal fortsat være tilbageholdt til foreløbigt den 2. oktober 2024.