Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. november 2023 16:45

40-årig mand tilstår narkosmugling og får straksdom

Qaasuitsoq Kredsret idømte onsdag den 8. november en 40-årig mand ni måneders anstaltanbringelse for dagen før at have smuglet hash og amfetamin fra Danmark til Grønland.

Tirsdag den 7. november blev en 40-årig mand fra Danmark stoppet af tolderne i Ilulissat. Da tolderne tjekkede mandens bagage, fandt de ca. 500 gram hash og 40 gram amfetamin gemt i kufferten.

 

Den 40-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. Han blev indsat i detentionen i Ilulissat, mens man afventede at fremstille ham i grundlovsforhør.

 

Kort før grundlovsforhøret onsdag den 8. november valgte manden at tilstå, og sagen kunne derfor afgøres med en straksdom. Qaasuitsoq Kredsret fandt den 40-årige skyldig i at have smuglet narkotika og idømte ham en straksdom på ni måneders anstaltanbringelse.

 

Specialanklager Martin Strandby Nielsen fra anklagemyndigheden i Grønlands Politi udtaler:

 

”Da manden ikke indledningsvist tilstod, gik vi efter at få ham tilbageholdt, så han ikke kunne påvirke eventuelle medgerningsmænd, mens vi skulle efterforske sagen,” forklarer Martin Strandby Nielsen og fortsætter:

 

”Han valgte dog at tilstå undervejs, og da det nu er muligt at køre tilståelsessager i Grønland, så stod vi med en straksdom ca. et døgn efter, at manden blev taget af tolderne. Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med, og det viser også værdien af tilståelsessager, da det sparer alle parter i sagen for et langstrakt forløb.”

 

Den 40-årige mand modtog dommen.

 

13. maj 2024

Grønlands Politi

Ekspedition stoppet i Nationalparken

En ekspedition har af Naalakkersuisut fået afslag på en ansøgning om at færdes på indlandsisen og i Nationalparken i Nord- og Østgrønland. Arktisk Kommando og Grønlands Politi har derfor i samarbejde afvist ekspeditionen indrejse i Nationalparken

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.