Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. november 2023 16:45

40-årig mand tilstår narkosmugling og får straksdom

Qaasuitsoq Kredsret idømte onsdag den 8. november en 40-årig mand ni måneders anstaltanbringelse for dagen før at have smuglet hash og amfetamin fra Danmark til Grønland.

Tirsdag den 7. november blev en 40-årig mand fra Danmark stoppet af tolderne i Ilulissat. Da tolderne tjekkede mandens bagage, fandt de ca. 500 gram hash og 40 gram amfetamin gemt i kufferten.

 

Den 40-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. Han blev indsat i detentionen i Ilulissat, mens man afventede at fremstille ham i grundlovsforhør.

 

Kort før grundlovsforhøret onsdag den 8. november valgte manden at tilstå, og sagen kunne derfor afgøres med en straksdom. Qaasuitsoq Kredsret fandt den 40-årige skyldig i at have smuglet narkotika og idømte ham en straksdom på ni måneders anstaltanbringelse.

 

Specialanklager Martin Strandby Nielsen fra anklagemyndigheden i Grønlands Politi udtaler:

 

”Da manden ikke indledningsvist tilstod, gik vi efter at få ham tilbageholdt, så han ikke kunne påvirke eventuelle medgerningsmænd, mens vi skulle efterforske sagen,” forklarer Martin Strandby Nielsen og fortsætter:

 

”Han valgte dog at tilstå undervejs, og da det nu er muligt at køre tilståelsessager i Grønland, så stod vi med en straksdom ca. et døgn efter, at manden blev taget af tolderne. Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med, og det viser også værdien af tilståelsessager, da det sparer alle parter i sagen for et langstrakt forløb.”

 

Den 40-årige mand modtog dommen.

 

8. december 2023

Grønlands Politi

To kvinder anholdt og sigtet for bombetrussel i Nuuk Lufthavn

To kvinder blev fredag ved middagstid anholdt og sigtet for bombetrusler i Nuuk Lufthavn. Truslerne viste sig at være en spøg.

8. december 2023

Grønlands Politi

Landsretten har fundet 39-årigt byrådsmedlem skyldig i hæleri

En fem år gammel sag fik torsdag sin endelige afslutning i Grønlands Landsret. Byrådsmedlemmet Minik Høegh-Dam blev fundet skyldig i hæleri og modtog en betinget dom og konfiskation af knapt 154.000 kr.

1. december 2023

Grønlands Politi

23-årig mand idømt forvaring for to voldtægter

Sermersooq Kredsret fandt fredag den 1. december en 23-årig mand skyldig i at have voldtaget en henholdsvis 11-årig pige og en 61-årig mand. Manden blev idømt forvaring.