Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

9. november 2023 16:45

40-årig mand tilstår narkosmugling og får straksdom

Qaasuitsoq Kredsret idømte onsdag den 8. november en 40-årig mand ni måneders anstaltanbringelse for dagen før at have smuglet hash og amfetamin fra Danmark til Grønland.

Tirsdag den 7. november blev en 40-årig mand fra Danmark stoppet af tolderne i Ilulissat. Da tolderne tjekkede mandens bagage, fandt de ca. 500 gram hash og 40 gram amfetamin gemt i kufferten.

 

Den 40-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse. Han blev indsat i detentionen i Ilulissat, mens man afventede at fremstille ham i grundlovsforhør.

 

Kort før grundlovsforhøret onsdag den 8. november valgte manden at tilstå, og sagen kunne derfor afgøres med en straksdom. Qaasuitsoq Kredsret fandt den 40-årige skyldig i at have smuglet narkotika og idømte ham en straksdom på ni måneders anstaltanbringelse.

 

Specialanklager Martin Strandby Nielsen fra anklagemyndigheden i Grønlands Politi udtaler:

 

”Da manden ikke indledningsvist tilstod, gik vi efter at få ham tilbageholdt, så han ikke kunne påvirke eventuelle medgerningsmænd, mens vi skulle efterforske sagen,” forklarer Martin Strandby Nielsen og fortsætter:

 

”Han valgte dog at tilstå undervejs, og da det nu er muligt at køre tilståelsessager i Grønland, så stod vi med en straksdom ca. et døgn efter, at manden blev taget af tolderne. Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med, og det viser også værdien af tilståelsessager, da det sparer alle parter i sagen for et langstrakt forløb.”

 

Den 40-årige mand modtog dommen.

 

23. juli 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt Sermersooq Kredsrets afgørelse om at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

21. juli 2024

Grønlands Politi

Canadisk amerikansk borger anholdt på baggrund af international arrestordre

Grønlands Politi var i morges til stede på havnen i Nuuk for at anholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.