Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

31. oktober 2022 20:02

53-årig mand dør af at smugle hash i maven

Endnu en smugler er død med narkotikapakninger i maven, og dermed har tre smuglere mistet livet i 2022. Politiet er bekymrede over tendensen.

En 53-årig mand er den 20. oktober 2022 afgået ved døden i Qaqortoq. En obduktionen af manden har nu vist, at manden havde slugt pakninger med hash, og at dødsårsagen skyldtes, at pakningerne havde hobet sig op i tarmen og skabt en betændelsestilstand, som manden døde af.

 

Dødsfaldet er dermed det tredje siden juni, hvilket er både tragisk og bekymrende, siger politikommissær Malik Sandgreen, der er efterforskningsleder i Grønlands Politi:

 

”Det er enormt trist, at endnu en person har mistet livet ved at smugle narkotika. Alene i år er det den tredje person, der dør på den baggrund, og det viser desværre en bekymrende tendens, hvor flere er villige til at sætte livet på spil,” siger Malik Sandgreen.

 

Han understreger samtidig, at politiet forsætter den store indsats sammen med tolderne for at stoppe indsmuglingen, og at man også vil blive ved med at advare om risikoen ved at gøre det.

 

Sætter sig fast i tarme og mave

Landslæge Henrik L. Hansen har tidligere forklaret, hvorfor det kan være livsfarligt at smugle narkotika i maven – og han gentager gerne forklaringen:

 

”Uanset hvad der er i pakningerne, så er det altid forbundet med en stor risiko for, at de sætter sig fast i maven eller tarmsystemet. Gør de det, så kan det hurtigt blive særdeles livstruende, da man fx kan udvikle tarmslyng eller andre alvorlige tilstande,” siger Henrik L. Hansen.

 

Han forklarer desuden, at der særligt med kokain og lignende narkotika også nemt er risiko for, at man får en overdosis, hvis der går hul på pakningen.

 

I dette tilfælde var der dog tale om en ophobning i tarmene, der udviklede sig til en livstruende betændelsestilstand, som endte med at blive fatal.

 

I alt er 45 personer blevet taget i at smugle narkotika indvortes i 2022. I 2021 var tallet 14. Det er dermed en stigning på mere end 220 %.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.