Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

2. november 2022 21:16

62-årig mand anholdt for voldtægt på en institution i Qaqortoq

Et DNA-match har resulteret i, at Grønlands Politi tirsdag aften kunne anholde en 62-årig mand for voldtægt begået mod en kvinde med multiple funktionsnedsættelser, som bor på en institution i Qaqortoq.

Grønlands Politi har tirsdag anholdt og sigtet en 62-årig mand for voldtægt begået mod en dengang 22-årig multihandicappet kvinde, som bor på institutionen Ivaaraq i Qaqortoq.

 

Personalet opdagede, at kvinden var gravid, da hun i starten af september fødte et barn. Da kvinden ikke har noget talesprog og ikke selv kan gå, antages det, at hun ikke har kunne give sit samtykke til samleje. Politiet efterforsker derfor sagen som voldtægt.

 

Et DNA-match mellem den anholdte og barnet er det afgørende bevis, der nu har ført til anholdelse af manden, forklarer politikommissær Julie Senderovitz Bendtsen, der er efterforskningsleder i overgrebssektionen i Grønlands Politi:

 

”Vi tog meget hurtigt i efterforskningen DNA-prøver af flere mulige mistænkte i sagen. Vi arbejdede ud fra, at samtlige mænd, som havde haft kontakt med kvinden, kunne være mistænkte. Vi er klar over, at det har været en ubehagelig situation for dem, vi har afhørt og sikret prøver fra, men det var vi nødsaget til, da kvinden ikke har noget talesprog, og derfor ikke var i stand til selv at afgive forklaring til politiet,” siger Julie Senderovitz Bendtsen og fortsætter:

 

”Da vi havde indsamlet alle DNA-prøverne, blev de sendt til analyse på Retskemisk Institut i Danmark. Alle DNA-prøverne skulle sammenlignes med både barnets og moderens DNA, før vi kunne få et endeligt svar. Vi har nu fået svar på prøverne, som viste et match med den nu anholdte og udelukkede de øvrige.”

 

Onsdag blev den anholdte fremstillet i grundlovsforhør. Retsmødet foregik underlukkede døre, og der er nedlagt navneforbud i sagen. Manden blev af retten tilbageholdt frem til og med den 24. november 2022.

 

Politiet har allerede afhørt en række relevante personer i sagen og fortsætter nu efterforskningen. Når sagen er færdigefterforsket overdrages den til anklagemyndigheden.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.