Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

19. december 2022 19:18

Efterforskning af skolebrand i Nuuk er færdig

Grønlands Politi har afsluttet efterforskningen af branden på skolen Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk.

Den 1. november 2022 opstod der brand i et klasselokale på skolen Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk. Det skete i et frikvarter, hvor klassens børn var udenfor, og hverken børn eller voksne kom til skade ved branden.

 

Grønlands Politi efterforskede sagen og sendte komponenter til brandteknisk undersøgelse i Danmark for at afklare, om brandårsagen kunne være en elektrisk fejl i et køleskab.

 

Det var dog hverken køleskab eller elektricitet, der var årsag til branden. Efterforskningen har i stedet vist, at branden er opstået i en papirdispenser, der hang på væggen ved køleskabet.

 

Hvordan papirdispenseren brød i brand, har hverken undersøgelser eller afhøringer kunne give en forklaring på. Grønlands Politi kan derfor ikke afvise, at branden har været påsat.

 

På grund af manglende spor henlægger politiet nu sagen. Skulle der dukke nye spor op, vil sagen selvfølgelig kunne genåbnes.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.