Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

19. december 2022 19:18

Efterforskning af skolebrand i Nuuk er færdig

Grønlands Politi har afsluttet efterforskningen af branden på skolen Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk.

Den 1. november 2022 opstod der brand i et klasselokale på skolen Kangillinnguit Atuarfiat i Nuuk. Det skete i et frikvarter, hvor klassens børn var udenfor, og hverken børn eller voksne kom til skade ved branden.

 

Grønlands Politi efterforskede sagen og sendte komponenter til brandteknisk undersøgelse i Danmark for at afklare, om brandårsagen kunne være en elektrisk fejl i et køleskab.

 

Det var dog hverken køleskab eller elektricitet, der var årsag til branden. Efterforskningen har i stedet vist, at branden er opstået i en papirdispenser, der hang på væggen ved køleskabet.

 

Hvordan papirdispenseren brød i brand, har hverken undersøgelser eller afhøringer kunne give en forklaring på. Grønlands Politi kan derfor ikke afvise, at branden har været påsat.

 

På grund af manglende spor henlægger politiet nu sagen. Skulle der dukke nye spor op, vil sagen selvfølgelig kunne genåbnes.

 

Flere nyheder

23. marts 2023

Grønlands Politi

20-årig mand tilbageholdt i 28 dage for skyderi i Narsaq

En 20-årig mand blev onsdag anholdt efter at have skudt mod en helikopter og nogle bygninger i Narsaq, hvor fem personer kom til skade. Manden er netop blevet tilbageholdt i 28 dage.

23. marts 2023

Grønlands Politi

Kvinde i Tasiilaq idømt otte års anstaltsanbringelse for drab på ægtemand

Sermersooq Kredsret i Tasiilaq idømte onsdag en 42-årig kvinde otte års anstaltsanbringelse for have dræbt sin mand med kniv den 3. januar 2022.

15. marts 2023

Grønlands Politi

Tragisk hændelse var årsagen til 32-årigs død

Mandag blev en person fundet død i en snedrive i Nuuk, som efterfølgende har vist sig at være den 32-årige Amos Jonassen, der blev meldt savnet i december. Ligsynet og de efterfølgende undersøgelser har vist, at der ikke ligger en kriminel handling bag.

Forslag