Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

15. juli 2021 18:53

Forbud mod udrejse af Sisimiut og Qaqortoq

Covid-19 smittesituationen i Sisimiut og Qaqortoq gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af byerne til resten af Grønland.

Foto: Qaqortoq

Foto: Qaqortoq

Covid-19 smittesituationen i Sisimiut og Qaqortoq medfører, at Epidemikommissionen har vurderet, at det er nødvendigt at indføre et forbud mod at udrejse fra disse byer.

 

Det er således forbudt at udrejse fra Sisimiut og Qaqortoq til andre beboede områder i Grønland. Forbuddet er gældende frem til og med 19. juli 2021.

 

Det er fortsat tilladt at rejse ud af landet fra byerne via Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

 

Epidemikommissionen har navnlig lagt vægt på, at smittekæderne i de to byer ikke er kendt fuldt ud, og at der i begge byer er oplysninger om at smittede har deltaget i større arrangementer. Endvidere har det af kapacitetsmæssige årsager ikke været muligt at få testet samtlige relevante personer.

 

Forbuddet er fastsat til en periode, der kan give sundhedsvæsenet tid til at skabe et tilstrækkeligt overblik over smittekæder og etableret den nødvendige testkapacitet, så det er muligt hurtigt at inddæmme smittespredning og sikre testning før udrejse.

 

Vurderingen, der ligger til baggrund for en udstedelse af et forbud om udrejse fra de to byer, er taget af et særligt hensyn til resten af Grønland.

Forbuddet er fastsat som et såkaldt ”påbud” om ”afspærring” i medfør af epidemiforordningens § 7. Da der er tale om et påbud, der er gældende for hver by i sin helhed, vil der dog ikke blive foretaget en fysisk afspærring.
 
Epidemikommissionen vil løbende vurdere muligheden for justeringer af påbuddet, så snart det af hensyn til smittesituationen er muligt.

 

På Naalakersuisuts hjemmeside kan man læse påbuddene: 

 

Påbud om afspærring af Sisimiut og Qaqortoq

 

Ligesom det tidligere har været tilfældet ved afspærring af Nuuk, så kan personer i Sisimiut og Qaqortoq stadig tage på fiskeri, fangst, sejlturer, vandre i fjeldene og foretage lignende udflugter. Det forudsætter dog, at man returnerer til henholdsvis Sisimiut og Qaqortoq uden at have haft kontakt med andre beboede områder.   

 
 

Flere nyheder

23. juli 2021

Grønlands Politi

Første vestkystfartøj døbt i Aasiaat

Det første nye politifartøj på 49 fod på vestkysten er i dag blevet døbt i Aasiaat. Fartøjet skal understøtte politidistriktets indsats og tilstedeværelse til søs og i de omkringliggende byer og bygder ved akutte situationer og politiopgaver.

16. juli 2021

Grønlands Politi

Efterlyst person fra Qeqertaq fundet død i nærheden af Saqqaq

Efter et ligsyn kan Grønlands Politi bekræfte, at man har fundet liget af den efterlyste Finn Looqi Lange fra Qeqertaq. Han har været savnet siden tirsdag aften den 13. oktober 2020.

16. juni 2021

Grønlands Politi

Påbud om udrejse fra Nuuk indføres igen og karantænezone forlænges

Smittetilfælde i Nuuk med covid-19 gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af Nuuk til resten af Grønland og forlænger karantænezone ved lufthavnsbyggeriet for at undgå smittespredning.

Forslag