Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

28. maj 2024 13:42

Indsmugling af kokain den ene dag og 4,5 års anstaltsanbringelse dagen efter

En 51-årig kvinde på vej fra Danmark til Grønland blev lørdag stoppet i lufthavnen i Kangerlussuaq med ca. 200 gram kokain på sig. Allerede søndag blev hun dømt ved Sermersooq Kredsret.

Lørdag den 25. maj 2024 blev en 51-årig kvinde standset af tolderne i Kangerlussuaq, da hun rejste fra Danmark til Grønland. Ved undersøgelse af kvinden fandt tolderne ca. 200 gram kokain. Kvinden blev straks overgivet til politiet, som anholdte og sigtede hende for besiddelse og indførsel af de ca. 200 gram kokain. Hun erkendte sigtelsen.

Søndag blev der afholdt grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret, Nuuk. Da kvinden erkendte sigtelsen kunne retsmødet afsluttes med en såkaldt straksdom, hvilket betyder, at der allerede blev afsagt dom i det indledende retsmøde.

Hun blev efter anklagemyndighedens påstand idømt 4 år og 6 måneders ubetinget anstaltsanbringelse. Hun modtog dommen og er fortsat tilbageholdt, indtil hun kan begynde den egentlige afsoning.

"Det er en rigtig god dom, som viser, at indsmugling af hårde stoffer til Grønland bliver taget alvorligt. Endvidere er det tilfredsstillende, at sagen kunne blive afgjort så hurtigt" udtaler specialanklager ved Grønlands Politi Lars Petersen.
 

23. juli 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt Sermersooq Kredsrets afgørelse om at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

21. juli 2024

Grønlands Politi

Canadisk amerikansk borger anholdt på baggrund af international arrestordre

Grønlands Politi var i morges til stede på havnen i Nuuk for at anholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.