Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

28. maj 2024 13:42

Indsmugling af kokain den ene dag og 4,5 års anstaltsanbringelse dagen efter

En 51-årig kvinde på vej fra Danmark til Grønland blev lørdag stoppet i lufthavnen i Kangerlussuaq med ca. 200 gram kokain på sig. Allerede søndag blev hun dømt ved Sermersooq Kredsret.

Lørdag den 25. maj 2024 blev en 51-årig kvinde standset af tolderne i Kangerlussuaq, da hun rejste fra Danmark til Grønland. Ved undersøgelse af kvinden fandt tolderne ca. 200 gram kokain. Kvinden blev straks overgivet til politiet, som anholdte og sigtede hende for besiddelse og indførsel af de ca. 200 gram kokain. Hun erkendte sigtelsen.

Søndag blev der afholdt grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret, Nuuk. Da kvinden erkendte sigtelsen kunne retsmødet afsluttes med en såkaldt straksdom, hvilket betyder, at der allerede blev afsagt dom i det indledende retsmøde.

Hun blev efter anklagemyndighedens påstand idømt 4 år og 6 måneders ubetinget anstaltsanbringelse. Hun modtog dommen og er fortsat tilbageholdt, indtil hun kan begynde den egentlige afsoning.

"Det er en rigtig god dom, som viser, at indsmugling af hårde stoffer til Grønland bliver taget alvorligt. Endvidere er det tilfredsstillende, at sagen kunne blive afgjort så hurtigt" udtaler specialanklager ved Grønlands Politi Lars Petersen.
 

3. juni 2024

Grønlands Politi

36årig kvinde fra Nuuk afgået ved døden efter knivstik

En 36-årig kvinde fra Nuuk afgik fredag aften ved døden, efter at være blevet udsat for knivstik.

31. maj 2024

Grønlands Politi

Grønlands Politi åbner ny politistation i Ilulissat

Torsdag den 30. maj blev Grønlands nyeste Politistation indviet i Ilulissat, én måned efter at politistationen blev taget i brug.

24. maj 2024

Grønlands Politi

Død person fundet på stranden i Kangaarsuk

Politiet har i de sidste par dage efterforsket en sag, efter en død person i mandags blev fundet på stranden i Kangaarsuk nær Nuuk. Det viser sig at være en 48-årig mand, der forsvandt i juli 2023.