Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

20. november 2023 18:50

Indsmugling af kokain og heroin udløser straksdom på fire år og seks måneder

Sermersooq Kredsret fandt lørdag den 18. november en 51-årig mand skyldig i at smugle kokain og heroin til Grønland. Manden modtog en straksdom på fire år og seks måneder.

Fredag den 17. november ankom en 51-årig mand fra Danmark til Nuuk Lufthavn. Ved ankomsten afslørede tolderne ham i at være i besiddelse af 150 gram kokain, som han skjulte indvortes, samt fem gram heroin gemt i en cigaretpakke.

 

Manden blev anholdt og sigtet for indsmugling af narkotika, og en efterfølgende scanning på Dronning Ingrids Hospital bekræftede, at manden havde fremmedlegemer i kroppen.

 

Lørdag den 18. november blev den 51-årige mand fremstillet i grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret. Han erkendte sig skyldig i sigtelsen, og sagen kunne derfor behandles som en tilståelsessag under samme retsmøde.

 

Sermersooq Kredsret fandt den tiltalte skyldig i indsmugling af kokain og heroin, og idømte ham fire år og seks måneders anstaltanbringelse.
Både den tiltalte og anklagemyndigheden modtog dommen, og manden forbliver tilbageholdt, indtil afsoningen begynder.

 

Alvorligt og bekymrende

 

Selvom det endnu er for tidligt at konkludere på en tendens, så ser Grønlands Politi alvorligt på sagen, fortæller politikommissær Malik Sandgreen, der er leder af efterforskningssektionen i Grønlands Politi:

 

”Vi har en fornemmelse af, at hårdere stoffer i stigende grad finder vej til Grønland. Det bekymrer os, for hvis det er rigtigt, vil det få store konsekvenser for samfundet. Det er under fjorten dage siden, at en anden mand modtog en straksdom for at indsmugle hash og amfetamin, så det er klart, at det er et område, vi er meget opmærksomme på.”

 

Udover, at narkotika har store samfundsmæssige konsekvenser, er det også forbundet med stor fare for liv og helbred for de personer, der forsøger at indsmugle det i kroppen. Derfor er Grønlands Politi tilfredse med, at der bliver slået hårdt ned fra alle kanter, fortæller Malik Sandgreen:

 

”Hvis man forsøger at smugle narkotika ind i Grønland, er der stor sandsynlighed for, at man bliver afsløret af tolderne. Bliver man dømt, kan man tilmeld se frem til en dom, der er ca. tre gange så hård som i Danmark. Det viser, at myndighederne står sammen om at mindske indsmuglingen af narkotika i Grønland, og det er helt afgørende for, at vi kan lykkes.”

 

Den senest opgjorte statistik viser, at der pr. 20. november 2023 har været 509 anmeldelser om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer mod 493 anmeldelser på samme tidspunkt sidste år. Det er en stigning på tre procent.

 

8. december 2023

Grønlands Politi

To kvinder anholdt og sigtet for bombetrussel i Nuuk Lufthavn

To kvinder blev fredag ved middagstid anholdt og sigtet for bombetrusler i Nuuk Lufthavn. Truslerne viste sig at være en spøg.

8. december 2023

Grønlands Politi

Landsretten har fundet 39-årigt byrådsmedlem skyldig i hæleri

En fem år gammel sag fik torsdag sin endelige afslutning i Grønlands Landsret. Byrådsmedlemmet Minik Høegh-Dam blev fundet skyldig i hæleri og modtog en betinget dom og konfiskation af knapt 154.000 kr.

1. december 2023

Grønlands Politi

23-årig mand idømt forvaring for to voldtægter

Sermersooq Kredsret fandt fredag den 1. december en 23-årig mand skyldig i at have voldtaget en henholdsvis 11-årig pige og en 61-årig mand. Manden blev idømt forvaring.