Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

20. november 2023 18:50

Indsmugling af kokain og heroin udløser straksdom på fire år og seks måneder

Sermersooq Kredsret fandt lørdag den 18. november en 51-årig mand skyldig i at smugle kokain og heroin til Grønland. Manden modtog en straksdom på fire år og seks måneder.

Fredag den 17. november ankom en 51-årig mand fra Danmark til Nuuk Lufthavn. Ved ankomsten afslørede tolderne ham i at være i besiddelse af 150 gram kokain, som han skjulte indvortes, samt fem gram heroin gemt i en cigaretpakke.

 

Manden blev anholdt og sigtet for indsmugling af narkotika, og en efterfølgende scanning på Dronning Ingrids Hospital bekræftede, at manden havde fremmedlegemer i kroppen.

 

Lørdag den 18. november blev den 51-årige mand fremstillet i grundlovsforhør i Sermersooq Kredsret. Han erkendte sig skyldig i sigtelsen, og sagen kunne derfor behandles som en tilståelsessag under samme retsmøde.

 

Sermersooq Kredsret fandt den tiltalte skyldig i indsmugling af kokain og heroin, og idømte ham fire år og seks måneders anstaltanbringelse.
Både den tiltalte og anklagemyndigheden modtog dommen, og manden forbliver tilbageholdt, indtil afsoningen begynder.

 

Alvorligt og bekymrende

 

Selvom det endnu er for tidligt at konkludere på en tendens, så ser Grønlands Politi alvorligt på sagen, fortæller politikommissær Malik Sandgreen, der er leder af efterforskningssektionen i Grønlands Politi:

 

”Vi har en fornemmelse af, at hårdere stoffer i stigende grad finder vej til Grønland. Det bekymrer os, for hvis det er rigtigt, vil det få store konsekvenser for samfundet. Det er under fjorten dage siden, at en anden mand modtog en straksdom for at indsmugle hash og amfetamin, så det er klart, at det er et område, vi er meget opmærksomme på.”

 

Udover, at narkotika har store samfundsmæssige konsekvenser, er det også forbundet med stor fare for liv og helbred for de personer, der forsøger at indsmugle det i kroppen. Derfor er Grønlands Politi tilfredse med, at der bliver slået hårdt ned fra alle kanter, fortæller Malik Sandgreen:

 

”Hvis man forsøger at smugle narkotika ind i Grønland, er der stor sandsynlighed for, at man bliver afsløret af tolderne. Bliver man dømt, kan man tilmeld se frem til en dom, der er ca. tre gange så hård som i Danmark. Det viser, at myndighederne står sammen om at mindske indsmuglingen af narkotika i Grønland, og det er helt afgørende for, at vi kan lykkes.”

 

Den senest opgjorte statistik viser, at der pr. 20. november 2023 har været 509 anmeldelser om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer mod 493 anmeldelser på samme tidspunkt sidste år. Det er en stigning på tre procent.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.