Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

26. marts 2020

SMS-info til alle i Grønland om Corona

I et særligt Corona-samarbejde med TELE-POST kan de grønlandske myndigheder nu sende SMS-beskeder til alle med mobiltelefon i hele Grønland.

I kampen mod Coronavirus i Grønland har TELE-POST givet myndighederne adgang til at sende beredskabs-SMS-meddelelser til alle, der har en mobiltelefon og opholder sig i Grønland.

 

Alle midler skal bruges til at bekæmpe Coronavirussen og et vigtigt element er, at borgerne er informeret og ved, hvad de skal gøre. Derfor er en SMS en god, hurtig og direkte informationskanal til rigtig mange, hvis det skulle blive nødvendigt, siger formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen.

 

Torsdag bliver den første SMS udsendt fra de tre myndigheder, der i fællesskab styrer indsatsen for at hindre smittespredningen – nemlig Naalakkersuisut, Landslægeembedet og Grønlands Politi.

 

SMS’en vil opfordre til at følge vores råd - hold afstand og vask hænder ofte - for det bremser smittespredningen. Hvis alle følger de råd, så får virussen det svært, siger landslæge Henrik L. Hansen.

 

Politiet kommunikerer jævnligt, hurtigt og løbende med befolkningen om alt fra eftersøgninger til alvorlig kriminalitet. Derfor bliver SMS’en forankret hos Grønlands Politi som er den koordinerende myndighed:

 

"Vi er altid på arbejde, har altid et overblik døgnet rundt i hele landet og kan respondere hurtigt – så det er naturligt at placere beredskabs-SMS’en hos politiet", siger politimester Bjørn Tegner Bay.

 

Tanken er ikke at spamme borgerne, men at bruge muligheden ved særligt vigtige lejligheder.

 

Fakta samlet på nun.gl

 

Som en del af informationen til borgerne er de mest relevante fakta om Coronavirussen og Covid-19-symptomer samlet på Landslægeembedets hjemmeside:

www.nun.gl/fakta

 

Vi gør i øvrigt opmærksom på, at der nu foreligger fakta på både grønlandsk, dansk og engelsk.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

2. juli 2020

Grønlands Politi

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

29. maj 2020

Grønlands Politi

Tilliden til Grønlands Politi er høj og er steget i hele landet

En ny tryghedsundersøgelse for Grønland er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen viser, at tilliden til politiet i Grønland er stigende i hele landet, og at trygheden ligger på samme høje niveau som sidste år.

Nej tak til cookies