Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

3. april 2020

Mand vedtager bøde på 15.000 kr. for ulovlig salg af øl

Naalakkersuisut indførte d. 28. marts 2020 et midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkohol på over 2,25 procent i Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat. Forbuddet er primært rettet mod forretnings- og bevillingshavere, men politiet understreger, at privat salg af alkohol også er ulovligt uden bevilling.

Politipatrulje

Det lærte en borger fra Nuuk på den hårde måde, da han vedtog en bøde på 15.000 kr. forulovlig salg af øl.

 

Manden havde solgt 70 flasker øl videre til andre personer i Nuuk og varderudover i besiddelse af 50 flasker øl i sin bil, som han havde købt med henblik påvideresalg.

 

Salget foregik forud for alkoholforbuddet i Nuuk, men uden at manden havde en alkoholbevilling, som det er påkrævet ved salg af alkohol.

 

Politiet understreger, at selvom forbuddet primært retter sig mod beværtninger ogforretninger, så er det - uagtet forbuddet - stadig ulovligt at sælge alkohol udenalkoholbevilling.

 

”Vi har i lyset af alkoholforbuddet i Nuuk også fokus på ulovligt salg af alkohol og vil derforunderstrege at salg af alkohol af private også er ulovligt. Det omfatter også salg af alkoholgennem de sociale medier”, udtaler chefanklager Morten Nielsen.

 

Foreløbigt har Nuuk Politi ikke uddelt nogle bøder for overtrædelser af alkoholforbuddet.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

2. juli 2020

Grønlands Politi

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

29. maj 2020

Grønlands Politi

Tilliden til Grønlands Politi er høj og er steget i hele landet

En ny tryghedsundersøgelse for Grønland er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen viser, at tilliden til politiet i Grønland er stigende i hele landet, og at trygheden ligger på samme høje niveau som sidste år.

Nej tak til cookies