Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

19. december 2023 14:32

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

Siden kommunalreformen i 2009 har der ikke været generelle hastighedsgrænser i Grønland, ud over det den enkelte kommune har fastsat ved skiltning, men sådan er det ikke længere fra 1. januar 2024.

 

Her træder en ny bekendtgørelse i kraft, som ensretter hastighedsgrænserne i alle kommuner i Grønland. Med andre ord betyder det, at hastighedsgrænserne er ens, uanset hvilken kommune i Grønland, du befinder dig i.

 

Fra den 1. januar 2024, hvor politibekendtgørelsen træder i kraft, må man køre:

  1. 40 km/t inden for bebyggede områder og ud til en afstand af 500 meter fra disse.
  2. 40 km/t på anlagte veje og på fast benyttede spor mv. uden for områder nævnt under nr. 1
  3. 60 km/t på de under nr. 1 og nr. 2 nævnte områder, veje, spor mv., hvor denne hastighedsbegrænsning er markeret ved skiltning.

Derudover kan kommunerne stadigvæk skilte med hastighedsgrænser, som er mindre end dem, der fremgår af bekendtgørelsen.

Bekendtgørelsen er lavet i samarbejde med samtlige kommuner, fortæller politidirektør i Grønlands Politi, Bjørn Bay:

 

”Det var et stort ønske for os i Grønlands Politi, at vi igen fik et fælles regelsæt, der gælder, uanset om man er i nord, syd, øst eller vest. Det gør det nemmere og mere gennemskueligt for både borgere og myndigheder. Derfor er jeg også glad for, at kommunerne har taget godt imod vores ønske og samarbejdet med os om at lave et fælles regelsæt.”

  

Bekendtgørelsen omfatter alle køretøjer – fx biler, lastbiler, busser, ATV’er, snescootere, knallerter, cykler mv. Læs hele bekendtgørelsen her.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.

8. december 2023

Grønlands Politi

To kvinder anholdt og sigtet for bombetrussel i Nuuk Lufthavn

To kvinder blev fredag ved middagstid anholdt og sigtet for bombetrusler i Nuuk Lufthavn. Truslerne viste sig at være en spøg.