Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

16. juni 2021 14:36

Påbud om udrejse fra Nuuk indføres igen og karantænezone forlænges

Smittetilfælde i Nuuk med covid-19 gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af Nuuk til resten af Grønland og forlænger karantænezone ved lufthavnsbyggeriet for at undgå smittespredning.

De aktuelle positive testresultater for smitte for Covid-19 medfører, at Epidemikommissionen vurderer, at det er nødvendigt at indføre et nyt påbud om udrejse fra Nuuk. Med øjeblikkelig virkning er det forbudt at udrejse fra Nuuk til andre beboede områder i Grønland. Påbuddet er som udgangspunkt gældende i syv dage frem til 22. juni 2021. Det vil dog blive justeret, så snart smittesituationen i Nuuk tillader det. Epidemikommissionen vil yderligere undersøge, hvordan der eventuelt vil kunne åbnes op for udrejse fra Nuuk til Danmark. 

Vurderingen, der ligger til baggrund for en udstedelse af et påbud om udrejse fra Nuuk, er taget af et særligt hensyn til resten af Grønland og især sårbare lokalområder.


Epidemikommissionen forlænger desuden påbuddet om et karantæneområde omkring lufthavnsbyggeriet. Den sundhedsfaglige vurdering er nemlig, at Covid-19 optræder i området, og derfor er en forlængelsen nødvendig for at forhindre kontakt med omgivelserne i mest mulige omfang. Påbuddet forlænges indtil videre til og med den 2. juli 2021. 

Alt sammen for i videst muligt omfang at sikre, at smitten ikke spreder sig yderligere. 

Læs påbuddene her

Ligesom tidligere betyder udrejsepåbuddet, at selvom byens borgere nu er begrænset til kun at være i Nuuk, kan de stadig tage på sejlturer, vandre i fjeldene og foretage lignende udflugter. Det forudsætter kun, at man returnerer til Nuuk uden at have været i kontakt med et beboet område såsom nærliggende bygder.  

 

Eventuelle spørgsmål af sundhedsfaglig karakter vedrørende pressemeddelelsen kan rettes til Landslægeembedet: 34 51 92

 

Andre spørgsmål kan rettes til formanden for Epidemikommissionen, politimester Bjørn Tegner Bay. Alle henvendelser rettes via presse- og kommunikationsmedarbejder i Grønlands Politi, Fabian Uth Nielsen, på FNI030@politi.dk og 567280.

 
 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.