Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

16. juni 2021 14:36

Påbud om udrejse fra Nuuk indføres igen og karantænezone forlænges

Smittetilfælde i Nuuk med covid-19 gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af Nuuk til resten af Grønland og forlænger karantænezone ved lufthavnsbyggeriet for at undgå smittespredning.

De aktuelle positive testresultater for smitte for Covid-19 medfører, at Epidemikommissionen vurderer, at det er nødvendigt at indføre et nyt påbud om udrejse fra Nuuk. Med øjeblikkelig virkning er det forbudt at udrejse fra Nuuk til andre beboede områder i Grønland. Påbuddet er som udgangspunkt gældende i syv dage frem til 22. juni 2021. Det vil dog blive justeret, så snart smittesituationen i Nuuk tillader det. Epidemikommissionen vil yderligere undersøge, hvordan der eventuelt vil kunne åbnes op for udrejse fra Nuuk til Danmark. 

Vurderingen, der ligger til baggrund for en udstedelse af et påbud om udrejse fra Nuuk, er taget af et særligt hensyn til resten af Grønland og især sårbare lokalområder.


Epidemikommissionen forlænger desuden påbuddet om et karantæneområde omkring lufthavnsbyggeriet. Den sundhedsfaglige vurdering er nemlig, at Covid-19 optræder i området, og derfor er en forlængelsen nødvendig for at forhindre kontakt med omgivelserne i mest mulige omfang. Påbuddet forlænges indtil videre til og med den 2. juli 2021. 

Alt sammen for i videst muligt omfang at sikre, at smitten ikke spreder sig yderligere. 

Læs påbuddene her

Ligesom tidligere betyder udrejsepåbuddet, at selvom byens borgere nu er begrænset til kun at være i Nuuk, kan de stadig tage på sejlturer, vandre i fjeldene og foretage lignende udflugter. Det forudsætter kun, at man returnerer til Nuuk uden at have været i kontakt med et beboet område såsom nærliggende bygder.  

 

Eventuelle spørgsmål af sundhedsfaglig karakter vedrørende pressemeddelelsen kan rettes til Landslægeembedet: 34 51 92

 

Andre spørgsmål kan rettes til formanden for Epidemikommissionen, politimester Bjørn Tegner Bay. Alle henvendelser rettes via presse- og kommunikationsmedarbejder i Grønlands Politi, Fabian Uth Nielsen, på FNI030@politi.dk og 567280.

 
 

Flere nyheder

24. november 2022

Grønlands Politi

28-årig idømt forvaring for pateringsdrab i Ilulissat

Qaasuitsoq Kredsret afsagde onsdag eftermiddag dom i en sag mod en 28-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt og parteret en 24-årig mand i Ilulissat i september 2021.

21. november 2022

Grønlands Politi

35-årig dømt for drab i Aappilattoq

Kujalleq Kredsret afsagde torsdag dom i en sag mod en 35-årig mand, der stod tiltalt for at have dræbt en 36-årig mand i Aappilattoq i august sidste år.

2. november 2022

Grønlands Politi

62-årig mand anholdt for voldtægt på en institution i Qaqortoq

Et DNA-match har resulteret i, at Grønlands Politi tirsdag aften kunne anholde en 62-årig mand for voldtægt begået mod en kvinde med multiple funktionsnedsættelser, som bor på en institution i Qaqortoq.

Forslag