Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

25. september 2020 15:32

Pigdæk må bruges allerede fra i morgen – undtaget er Kommune Kujalleq, Nuuk og Paamiut

(Udsendt til pressen torsdag d. 24. september 2020) Grønlands Politi har efter samråd med de kommunale tekniske forvaltninger besluttet, at man fra dags dato kl. 23:59 må benytte pigdæk i Grønland. Dette gælder ikke Kommune Kujalleq og kun for dele af Kommuneqarfik Sermersooq. I Kommuneqarfik Sermersooq må der i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit anvendes pigdæk, men ikke i Nuuk og Paamiut.

Grønlands Politi og de kommunale tekniske forvaltninger holder øje med vejrudsigten og muligheden for at inkludere de områder, der endnu ikke er omfattet af dispensationen.

 

Det er ikke lovpligtigt at montere pigdæk på bilen, men politiet anbefaler at påsætte pigdæk på bilen, hvis vejene er glatte. Det er derimod lovpligtigt, at afmontere pigdækkene senest d. 1. maj.
 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.