Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

5. januar 2023 17:42

Politiet fik 1100 anmeldelser omkring jul og nytår

I ti dage omkring jul og nytår registrerede Grønlands Politi mere end tusind anmeldelser fra hele landet. Det er en anelse lavere end sidste år, men dog fortsat mange i forhold til andre travle perioder.

Jul og nytår plejer at være en travl affære for politiet – og 2022 var ingen undtagelse. På bare ti dage fik politiet 1.099 anmeldelser fordelt rundt om i hele Grønland. Det er ca. 100 anmeldelser færre end 2021.

 

Vagtcentralen og det øvrige politi på kysten var dog godt forberedt på travlheden, og derfor forløb julen og nytåret også uden de store overraskelser for politiet, fortæller leder af vagtcentralen Brian Thomsen:

 

”Vi har haft travlt – men ikke helt så travlt, som vi havde frygtet. Det skyldes dels, at vi var velforberedte, og dels at vi havde færre af de mest alvorlige sager i modsætning til sidste år, hvor vi blandt andet skulle håndtere to drab på få dage. På den front har der været roligt i år,” siger Brian Thomsen og fortsætter:

 

”Ser vi isoleret set på nytårsaften, har den været rimelig kontrollerbar i forhold til sidste år, og vi har registreret et fald i næsten alle hændelsestyper og i det samlede antal hændelser. Desværre har der været en voldtægt mere i år end sidste år, men ellers er det overvejende positive tendenser.”

 

Jul og nytår i tal

 

I juletiden fra den 23/12-22 til og med den 27/12-22 registrerede Grønlands Politi 481 hændelser, hvoraf 90 hændelser blev oprettet som sager. Til sammenligning registrerede politiet i samme periode sidste år 500 hændelser, hvoraf 72 sager blev oprettet.

 

Nytåret var overordnet mere travl. Her registrerede politiet 618 hændelser fra 30/12-22 til og med den 3/1-23, hvoraf 124 blev oprettet som sager. I samme periode året før lød tallene på 700 hændelser, hvor 116 af dem blev oprettet som sager.

 

Dermed ser det altså ud til, at antallet af hændelser er faldet, mens antallet af sager er steget. Det er dog en forklaring på ifølge Brian Thomsen:

 

”På grund af hændelsernes karakter og et lidt roligere år har vi haft ressourcer til at oprette sagerne med det samme. Sidste år måtte vi prioritere at oprette de mest alvorlige sager med det samme, mens de resterende hændelser måtte vente nogle dage med at blive oprettet som sager, da vi blandt andet stod med to drabssager.”

 

I skemaet herunder fremgår sagskategorierne for henholdsvis 2021/2022 og 2022/2023.

 

Jul og nytaar 2022 2023

 

 

 

 

23. juli 2024

Grønlands Politi

Grønlands Landsret stadfæster beslutning om tilbageholdelse af Paul Watson

Grønlands Landsret har i dag fastholdt Sermersooq Kredsrets afgørelse om at tilbageholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

21. juli 2024

Grønlands Politi

Canadisk amerikansk borger anholdt på baggrund af international arrestordre

Grønlands Politi var i morges til stede på havnen i Nuuk for at anholde stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson.

12. juli 2024

Grønlands Politi

Dom i sag om organiseret hashhandel

Sermersooq Kredsret afsagde i dag dom i en sag, hvor to mænd var tiltalt for organiseret hashhandel.