Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

2. september 2024 13:52

SAR eftersøgning indstillet

Eftersøgning af en 37-årig mand der fredag eftermiddag er sejlet fra Narsarsuaq mod Qassiarsuk i en kajak indstilles.

Myndighederne har siden lørdag morgen den 31. august 2024 ledt efter en 37-årig mand i Sydgrønland, der fredag eftermiddag er sejlet fra Narsarsuaq mod Qassiarsuk i en kajak.

Anmeldelsen om den savnede er modtaget i politiets vagtcentral lørdag morgen, efter at pårørende ikke kunne kontakte manden. Politiet iværksatte derfor en større eftersøgning i gang i tæt samarbejde med Arktisk Kommando og frivillige fra Qassiarsuk samt Narsarsuaq. Desuden blev politifartøjet Nukik sendt fra Qaqortoq til området for at assistere med eftersøgningen.

Fjordområdet omkring Qassiarsuk og Narsarsuaq langs kysten og vandområdet er afsøgt både fra luften med Air Greenlands helikopter og til vands med flere frivillige samt politifartøjet Nukik. I forbindelse med afsøgningen har man fundet kajakken i vandet vest for Narsarsuaq og personlige effekter tilhørende den savnede, men uden at finde den 37-årig mand.

Selvom myndighederne og civile har ledt intensivt i et meget stort område, er det ikke lykkedes at finde den 37-årig mand, og derfor indstilles eftersøgningen, fordi der i øjeblikket ikke flere oplagte spor at forfølge.

De pårørende er underrettet. Politiet vil gerne takke de mange frivillige for at hjælpe med eftersøgningen.

 

Note: Pressemeddelelsen blev sendt ud lørdag den 31. august klokken 17:28

 

5. september 2024

Grønlands Politi

SAR eftersøgning indstillet

Eftersøgningen af en 25 årig mand, der har været savnet i Upernavik siden lørdag den 31. august er indstillet.

4. september 2024

Grønlands Politi

Fortsat tilbageholdelse af Paul Watson

Stifteren af organisationen Captain Paul Watson Foundation, Paul Watson, skal fortsat være tilbageholdt til foreløbigt den 2. oktober 2024.

23. august 2024

Grønlands Politi

Tidligere drabsmand idømt forvaring i endnu en drabssag

Kujalleq Kredsret har i dag idømt en 35-årig mand fra Qaqortoq forvaring på ubestemt tid for et drab begået i februar 2023.