Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

7. august 2020 15:28

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

Grønlands Landsret har gennem fire retsdage behandlet en omfattende ankesag med 20 anklagepunkter mod en 28-årig mand.

 

Manden og hans forsvarer havde anket 13 af de 23 forhold til Landsretten, mens de øvrige forhold ikke blev bestridt.

Tre af forholdene, hvor den tiltalte i kredsretten var blevet frifundet, var ikke anket.

 

Sagen blev tidligere på året behandlet i Sermersooq Kredsret, hvor manden blev fundet skyldig i 18 af anklageskriftets 23 forhold og idømt en forvaringsdom på ubestemt tid.

 

Manden og hans forsvarer ankede kredsrettens dom til Landsretten med påstand om anbringelse i anstalten i 3-4 år, mens anklagemyndigheden holdt på samme påstand: Forvaring på ubestemt tid.

 

Landsretten stadfæstede kredsrettens dom

Landsretten valgte at stadfæste kredsrettens dom og dømte manden skyldig i fuldt omfang i alle de 20 ankede forhold.

Han blev dog frifundet for mindre dele af nogle forhold bl.a. vedrørende blufærdighedskrænkelse.

 

Anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann siger:

 

”Den tiltalte blev i kredsretten fundet skyldig i hovedparten af de rejste tiltalepunkter, men fandt, at enkelte forhold og delelementer i den rejste tiltale ikke var bevist. Landsretten har fundet den tiltalte skyldig i væsentlig større omfang end resultatet i kredsretten, så det kan jeg jo kun være overordentligt tilfreds med.”

 

Manden blev fundet skyldig i flere forhold om vold mod privatpersoner samt personer i offentlig tjeneste. Retten dømte ham ligeledes for voldtægt i flere tilfælde mod en blot 15-årig pige og forsøg på voldtægt af hende.

 

Landsretten lagde vægt på, at den tiltalte løbende havde udsat pigen for så mange trusler og så hyppig vold, at der var en underliggende trussel om vold, hvis hun ikke gik med til samleje.

 

Manden blev herudover dømt for at have haft samleje med en anden pige, der på tidspunktet var 13 år.

 

Anklagerfuldmægtig Emil Maegaard-Hoffmann udtaler:

 

”Sagen har haft omfattende konsekvenser for mange mennesker, blandt andet børn, som har været udsat for alverdens ubehageligheder fra den nu dømte mand. Derfor er jeg på deres vegne utrolig glad for, at der nu er sat et endeligt punktum i sagen.”

 

Ud over trusler mod den dengang 15-årige pige, havde den tiltalte også truet hendes familie og flere andre personer, både personligt og via telefon, bl.a. mens manden har været tilbageholdt i anstalt. Manden blev i alt dømt for syv forhold om trusler mod forskellige personer, som han havde truet med tæsk, på livet og med at dele intime og personlige oplysninger omkring, såfremt de ikke gjorde, hvad han bad om.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

25. september 2020

Grønlands Politi

Pigdæk må bruges allerede fra i morgen – undtaget er Kommune Kujalleq, Nuuk og Paamiut

Grønlands Politi har efter samråd med de kommunale tekniske forvaltninger besluttet, at man fra dags dato kl. 23:59 må benytte pigdæk i Grønland. Dette gælder ikke Kommune Kujalleq og kun for dele af Kommuneqarfik Sermersooq. I Kommuneqarfik Sermersooq må der i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit anvendes pigdæk, men ikke i Nuuk og Paamiut.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.

20. juli 2020

Grønlands Politi

Politiets opråb til borgerne: Pas på jer selv og hinanden på vandet!

Grønlands Politi har stor fokus på sikkerhed til søs og opfordrer alle til sikker og ansvarlig sejlads. Emnet bliver ikke mindre vigtigt efter weekendens hændelser, hvor politiet har haft flere eftersøgningsaktioner til søs og sager og om spiritussejlads. Natten til søndag havde politiet en sag om spiritussejlads ved Nuuk, der kostede en ung kvinde i midten af 20’erne livet. På baggrund af weekendens hændelser vil Grønlands Politi igen opfordre borgerne til at passe på sig selv og hinanden på vandet.