Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

8. december 2023 19:22

To kvinder anholdt og sigtet for bombetrussel i Nuuk Lufthavn

To kvinder blev fredag ved middagstid anholdt og sigtet for bombetrusler i Nuuk Lufthavn. Truslerne viste sig at være en spøg.

Fredag kl. 10.33 modtog Grønlands Politi en anmeldelse om en bombetrussel i Nuuk Lufthavn. Politiet rykkede hurtigt ud og kunne kort efter konstatere, at der ikke var tale om en bombe.

 

Vagtchef hos Grønlands Politi Mark Larsen forklarer:

 

”To kvinder skulle indlevere nogle pakker til flyfragt, og i den forbindelse sagde den ene kvinde, at der var en bombe i pakken, mens hun smilte. Selvom det viste sig at være en joke, så er det absolut ikke noget, man spøger med i en lufthavn. Det bliver taget yderst alvorligt.”

 

På baggrund af kvindens udtalelse om, at der var en bombe i pakken, rykkede politiet til stedet. Der blev opsat afspærringer og sat gang i forhør, som hurtigt gav betjentene en afklaring af, at der var tale om en spøg. De to kvinder blev anholdt og sigtet for bombetrusler.

 

Kvinderne er efter endt afhøring løsladt igen, men kan nu formegentlig se frem mod et retsligt efterspil. Foranstaltningen for overtrædelse af kriminallovens § 98 om trusler er som udgangspunkt enten betinget eller ubetinget anstaltanbringelse.

 

AirGreenland oplyser, at lufthavnstrafikken ikke er blevet påvirket af situationen.

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.