Spring til hovedindhold

Forslag

Lejlighedsbevilling

Hvis du skal afholde et arrangement eller en begivenhed, hvor der udskænkes alkohol, skal du have en lejlighedsbevilling. Lejlighedsbevillinger skal behandles af din lokalstation.

Værd at vide

En lejlighedsbevilling er en tilladelse til at udskænke alkoholholdige drikke i forbindelse med et enkeltstående offentligt arrangement (fx en fest i hallen).

 

Bemærk

En lejlighedsbevilling giver kun adgang til at udskænke alkohol med højst 16 vol. %

Udskænkningen må ske fra kl. 12-24, medmindre kommunalbestyrelsen giver dig dispensation til udskænkning indtil 03.00 på fredage og lørdage.

Send din ansøgning om lejlighedsbevilling til kommunen i god tid før arrangementet afholdes. Politiet skal nemlig være underrettet af kommunen senest to hverdage før arrangementet.

Vi kan fremsætte vilkår for udskænkningens udøvelse ved en lejlighedsbevilling. Vi kan også sætte vilkår, der er beregnet til at begrænse generne for omgivelserne eller samfundet generelt.

 

Du skal altid kunne fremvise en gyldig lejlighedstilladelse, hvis politiet kræver det. 

Det er kommunen, der har kompetence til at give tilsagn eller afslag på en ansøgning om lejlighedsbevilling. 

 

Politiet skal dog høres, inden kommunen giver tilladelse til en lejlighedsbevilling.

 

Ovenfor findes en høringsblanket til lejlighedsbevilling, som kan hentes, udfyldes og sendes direkte til politiet. Høringsblanketten skal sendes til din lokalstation.

 

Politiet vil derefter behandle ansøgningen, og sende svaret på bevillingen retur til dig eller direkte til kommunen. Kommunen vil bagefter kunne give afslag eller tilladelse til bevillingen.