Spring til hovedindhold

Forslag

Schengen visum

Et Schengen visum kan bruges til at rejse frit inden for Schengen området. Et Schengen visum kan ikke bruges til at rejse ind i Grønland, men kan bruges, hvis du vil rejse fra Grønland til et Schengen land.

Grønlands Politi modtager ansøgningsblanketter til Schengen visum på vegne af Udlændingestyrelsen, så bosatte i Grønland kan rejse ind i Schengen området. Vi opfordrer til at søge visum 2 måneder før afrejse, da det kan tage op til 60 dage for politiet at få bemyndigelse til udstedelse af visummet.

 

Såfremt du ikke finder svar på dine spørgsmål vedrørende Schengen visum på denne hjemmeside, bedes du kontakte Udlændingestyrelsen:

 

Udlændingestyrelsen

Telefonnummer: +45 35366600

Eller skriv en e-mail til Udlændingestyrelsen via deres kontaktformular på dette link:

Kontaktformular

 

Hent ansøgningsskemaet nedenfor. 

 
Værd at vide

Er du statsborger i et land udenfor Schengen samarbejdet, skal du have et Schengen visum for at kunne rejse i Schengen landene. Grønland er ikke med i Schengen samarbejdet, hvorfor du ikke kan rejse til Grønland med et Schengen visum. Du kan i stedet benytte et Schengen visum til at rejse fra Grønland, til et land der er med i samarbejdet.

 

Du kan starte med at undersøge, om du overhovedet skal bruge et Schengen visum. På dette link finder du en oversigt over visumpligtige og visumfrie lande:

Visumpligtig og visumfrie lande

 

Særligt for visumpligtige udlændinge med opholdstilladelse i Grønland

Er du visumpligtig statsborger med opholdstilladelse i Grønland og ønsker du at rejse til Danmark, skal du have et visum til Danmark. Der er dog ikke krav om rejsesygeforsikring i dette tilfælde.

 

Skal du rejse til et eller flere andre Schengen lande, skal du ligeledes have visum. Her stilles der krav om rejsesygeforsikring. 

 

Ansøgning indleveres til politiet i Grønland, som sender ansøgningen til visumkontoret ved Udlændingestyrelsen.

 

Du skal opfylde visse krav for at kunne få et Schengen visum til din rejse:

• Du skal have gyldig rejselegitimation for 3 måneder efter dit visum udløber

• Du skal have midler nok til at kunne betale opholdet og hjemrejsen selv

• Du skal have en rejsesygeforsikring for hele perioden, der dækker hele Schengen området

 

Du må ikke være:

• Indberettet som uønsket i Schengens informationssystem (SIS)

• Være udvist af Danmark

• Have indrejseforbud i Danmark

• Være omfattet af FN eller EU’s sanktionslister

 

Læs mere om betingelserne for at få et Schengen visum her:

Ny i Danmark: Betingelser for at få visum

 

Vi anbefaler, at du indsamler dokumentationen, som skal bruges til ansøgningen, før du kontakter den lokale politistation.

 

Tjekliste over nødvendige dokumenter:

• Dokumentation for rejsesygeforsikring, som gælder i hele Schengen området, og som dækker det hele forventede ophold. Mindste dækning skal være 30.000 €

• Gyldigt pas eller andet rejsedokument. Det skal være gyldigt i mindst 3 måneder ud over det planlagte visumophold, være udstedt indenfor de seneste 10 år, og det skal have mindst 2 tomme sider

• Et pasfoto. Målene skal være 35 mm x 45 mm. Billedet skal være vellignende og taget lige forfra.

• Du bedes også indsamle relevant dokumentation - F.eks. dokumentation for rejsens formål, dokumentation for logi, dokumentation for tilstrækkelige midler til underhold og hjemrejse, samt information der giver mulighed for at vurdere, om du har til hensigt at udrejse af Schengen området i overensstemmelse med dét visum, der søges om

 

Grønlands Politi kan i visse tilfælde afvise at tage sagen under behandling, hvis din ansøgning er mangelfuld. Det er f.eks. tilfældet ved manglende Schengen ansøgningsskema, manglende kopi af flybilletter eller gyldigt rejsedokument.

 

 

Udfyld en af de to ansøgningsskemaer som du finder her:

 

Dansk

Ansøgning om Schengen visum

Engelsk

Application for Schengen visa

 

Aflever derefter ansøgningen til din lokalstation. Du skal ansøge om Schengen visummet i det land, hvor du bor, og du skal møde op på repræsentationen personligt. Husk at vedlægge alle relevante dokumenter, som er beskrevet i afsnittet ovenfor, da du ellers risikerer en forlænget sagsbehandlingstid eller afvisning af ansøgningen ved indleveringen. 

 

Det kan tage op til 60 dage at få udstedt et Schengen visum. Sagsbehandlingstiden er afhængig af, hvor hurtigt visumkontoret ved Udlændingestyrelsen behandler sagen.

 

Grønlands Politi opfordrer derfor til, at man er ude i god tid. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at søge om visummet mere end 3 måneder før afrejse