Spring til hovedindhold

Forslag

Turist i Grønland

Du skal i nogle tilfælde bruge et visum for at kunne rejse ind i Grønland. Det afhænger af, hvilket land du er statsborger i.

Værd at vide

Er du statsborger i et visumpligtigt land, og ønsker du at besøge Grønland i op til 90 dage, skal du have et visum der gælder for Grønland. Et visum til Danmark og et Schengenvisum giver ikke adgang til indrejse i Grønland. Det skyldes, at Grønland ikke er medlem af EU og heller ikke er med i Schengen-samarbejdet på visumområdet.

 

Statsborgere i de nordiske lande Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige kan uden tilladelse indrejse, opholde sig og arbejde i Grønland.

Se listen over visumpligtige og visumfrie lande

 

Visumpligtige udlændinge vil i de fleste tilfælde også skulle have et Schengenvisum for at kunne rejse til Grønland, da rejsen ofte går via et Schengenland som Danmark eller Island.

 

Betingelserne for at få visum til Grønland er med enkelte undtagelser de samme, som for visum til Danmark. Læs mere om de almindelige betingelser for visum herunder visum til privatbesøg og turistbesøg, visum til forretningsbesøg eller visum til kulturelle besøg på:

Nyidanmark

 

 

Der er dog nogle vigtige undtagelser fra de almindelige visumregler og indrejseregler, som du skal være opmærksom på:

  • Et visum til Danmark og et Schengenvisum giver ikke adgang til indrejse på Færøerne og i Grønland
  • Opholdstilladelser, opholdskort og D-visa udstedt af andre EU- eller Schengenlande og opholdstilladelser, opholdskort og D-visa gældende for Danmark giver ikke adgang til visumfri indrejse på Færøerne og Grønland
  • Et ID-kort udstedt af et EU- eller Schengenland, som er gyldigt for indrejse i Danmark, gælder ikke for Grønland. Der skal derfor medbringes pas

 

Visumpligtige statsborgere med opholdstilladelse i Danmark

Hvis du er visumpligtig statsborger med tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark på baggrund af asyl, familiesammenføring mv. eller har permanent opholdstilladelse, skal du henvende dig til Udlændingestyrelsen eller til politiet og anmode om et indrejsebrev til Grønland.

 

Udlændingestyrelsen

Telefonnummer: +45 35366600 

Skriv en e-mail til Udlændingestyrelsen via deres kontaktformular på dette link:

Udlændingestyrelsen kontaktformular

 

Hvis du er visumpligtig statsborger med tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark på baggrund af arbejde, studier, au pair mv., skal du henvende dig til Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) eller til politiet og anmode om et indrejsebrev til Grønland.

 

SIRI

Telefonnummer: +45 72142001 

Skriv en e-mail til SIRI via deres kontaktformular på dette link:

SIRI kontaktformular

Ansøgning om visum til Grønland indgives på samme måde som ved ansøgning om visum til Danmark. Du skal kun udfylde ét ansøgningsskema, uanset om du også søger om et Schengenvisum i forbindelse med rejsen til Grønland.

 

Læs mere om hvordan du ansøger under visum til privatbesøg og turistbesøgvisum til forretningsbesøg eller visum til kulturelle besøg.

 

Visum til Grønland gives af de danske repræsentationer i udlandet, samt af SIRI eller Udlændingestyrelsen.