Spring til hovedindhold

Forslag

Virksomhedsstrategi

Grønlands Politi arbejder ud fra strategien "Sammen skaber vi tryghed - Ataatsimut toqqissisimatitsivugut" i 2023-2026

Samfundet ændrer sig i takt med udviklingen. I Grønlands Politi skal vi hele tiden sikre os, at vi også udvikler os og tilpasser organisationen, så vi lever op til de krav og forventninger det omgivende samfund har til os, og vedbliver med at være en tidssvarende organisation. Dette kræver en fælles retning og et fælles mål for alle i Grønlands Politi.

 

Med andre ord: Hvis vi er enige om målet med arbejdet, og hvordan vi kommer derhen, så sikrer vi, at vi bruger vores ressourcer bedst muligt til gavn for samfundet.

 

Vision

Sammen skaber vi tryghed. Grønlands Politi arbejder for at gøre Grønland til et trygt land. En opgave som samtlige medarbejdere står sammen om, og en opgave vi vil løse i samarbejde med det øvrige samfund.

 

Mission

Grønlands Politis mission er at forebygge kriminalitet og farlige situationer samt opretholde sikkerhed, tryghed, fred og orden. Det fremgår af politiloven. Derudover skal vi ifølge retsplejeloven bl.a. bekæmpe kriminalitet, efterforske og forfølge kriminelle handlinger, samt sikre, at skyldige drages til ansvar, og at uskyldige ikke bliver retsforfulgt. Desuden skal vi redde nødstedte personer til lands, på Indlandsisen og på havet, som beskrevet i ”SAR Grønland”.

 

Grønlands Politis strategi 2023-2026 "Sammen skaber vi tryghed"