Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

23. juli 2021 20:22

Første vestkystfartøj døbt i Aasiaat

Det første nye politifartøj på 49 fod på vestkysten er i dag blevet døbt i Aasiaat. Fartøjet skal understøtte politidistriktets indsats og tilstedeværelse til søs og i de omkringliggende byer og bygder ved akutte situationer og politiopgaver.

Billede: Politifartøjet KIMIK i Aasiaat Havn

Grønlands Politi har modtaget det andet af fem nye fartøjer. Det første fartøj fra Svendborg Yacht Værft blev døbt i sin hjemhavn i Tasiilaq den 7. juli, mens vestkystfartøjerne bliver produceret på Faaborg Værft A/S. 

Fartøjet hedder KIMIK og er opkaldt efter den tidligere politikutter i Aasiaat. Det ankom til Aasiaat torsdag morgen efter en 16 timers sejlads fra Nuuk, og i dag fredag den 23. juli blev der afholdt dåb for fartøjet. Til dåben holdte leder af politidistriktet Aasiaat, Politikommissær Aqqaluk Petersen, en tale, hvor han blandt andet lagde vægt på fartøjets fremtidige værdi: 

”Det er en speciel dag for Grønlands Politi og en speciel dag for Aasiaat Politidistrikt, da vi går ind i en ny æra med en helt ny type hurtiggående politifartøj. Fartøjet har topmoderne udstyr og er specielt bygget til politiet og grønlandske forhold.”

Afslutningsvis kom Politikommissæren ind på den styrkede tilstedeværelse i andre byer og bygder: 

”Vi er heller ikke i tvivl om, at det nye fartøj vil medvirke til at øge muligheden for politiets tilstedeværelse i forbindelse med forebyggende opgaver i bygderne og andre steder, hvor politimæssig fokus kan være hensigtsmæssig,” sagde Aqqaluk Petersen i talen til dåben. 

 

Fakta

Fartøjet er 49 fod, har en march fart på 25 knob og kan bl.a. indsættes til akutte opgaver, herunder SAR, i løbet af meget kort tid. Der er plads til 12 passagerer ud over besætningen.  

I 1960’erne blev ”gamle” KIMIK indsat i Aasiaat og blev først udfaset i forbindelse med indførelsen af politiets nye stålkuttere i 1990’erne, da SISAK IV kom til Sisimiut.

For de ikke-grønlandsktalende modtagere af politiets pressemeddelelser betyder KIMIK kraft eller kraften.  

 

Gudmor til KIMIK

KIMIKs gudmor er kontorassistent Najaaraq Josefsen. Najaaraq er valgt, fordi hun er en uundværlig del af politiet i Aasiaat. Hun tager ejerskab på sit arbejde, viser overskud og spiller en stor rolle i distriktets fælles opgaveløsning. Hun er med andre ord en perfekt repræsentant for Aasiaat Politidistrikt.  

 

Kontakt 

Hvis denne pressemeddelelse giver anledning til spørgsmål, er pressen velkommen til at kontakte presse- og kommunikationsmedarbejder Fabian Uth Nielsen på FNI030@politi.dk og 567280.
 
 

Flere nyheder

29. august 2022

Grønlands Politi

Landsretten skærper dom i sag om vold med døden til følge

Grønlands Landsret idømte den 24. august 2022 en 19-årig mand tre år og tre måneders anstaltsanbringelse for vold med døden til følge. Han blev samtidig dømt til at betale erstatning og godtgørelse til den afdødes efterladte.

15. juli 2021

Grønlands Politi

Forbud mod udrejse af Sisimiut og Qaqortoq

Covid-19 smittesituationen i Sisimiut og Qaqortoq gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af byerne til resten af Grønland.

16. juni 2021

Grønlands Politi

Påbud om udrejse fra Nuuk indføres igen og karantænezone forlænges

Smittetilfælde i Nuuk med covid-19 gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af Nuuk til resten af Grønland og forlænger karantænezone ved lufthavnsbyggeriet for at undgå smittespredning.

Forslag