Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

22. marts 2020

Nuuk: Politiet sporer smitte

Efter to personer i Nuuk i dag (søndag den 22. marts) er konstateret smittet med Covid-19, er politiet ved spore smittekilden og klarlægge, om andre kan være smittet.

Politimester Bjørn Tegner Bay

Det er en fast politiopgave at hjælpe Landslægen med at identificere smittekilder:

"Politiet sporer systematisk smittekilden – det vil sige, at vi undersøger, hvor smitten kan komme fra, og om den kan være givet videre," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Det betyder, at politiet aktivt opsøger personer, der kan have været i kontakt med smittede. Resultatet bliver herefter givet videre til sundhedsmyndighederne, som forestår det videre forløb i forhold til behov for test, karantæner med videre.

Aktuelle tiltag gælder fortsat

De to nye fund medfører ikke nye ændringer for borgerne i Nuuk, hvor der onsdag blev indført omfattende restriktioner for hindre smittespredning.

Se aktuelle tiltag i Nuuk her:
Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk 
Præcisering af tiltag i Nuuk

Politimesteren understreger dog på ny, at alle bør sætte sig grundigt ind myndighedernes råd og følge dem til punkt og prikke:

"Det er et fælles og individuelt ansvar at hindre smittespredning, så det er helt afgørende, at alle tager ansvar og gør, hvad myndighederne beder om. Høj håndhygiejne og afstand til andre er vigtigt," siger Bjørn Tegner Bay.

Hold dig orienteret på Landslægens hjemmeside: www.nun.gl

 

Generelle råd for at undgå en smittespredning

  • Hold afstand – undgå tæt kontakt til andre mennesker
  • Vask dine hænder tit og brug håndsprit
  • Host eller nys i ærmet – ikke i dine hænder
  • Undgå at spytte – det kan være smittekilde for andre
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

 

Særlige restriktioner i Nuuk

Onsdag blev der blandt andet indført midlertidige forbud mod at rejse væk fra Nuuk og mod forsamle sig mere end 10 personer:

"Forbuddene skal begrænse smittespredning og vi følger tæt, om de bliver overholdt. Vi er parate til at skride ind, hvis nogen overtræder dem. Men det ser ud til, at borgerne i Nuuk respekterer det og følger anvisningerne – og det vil jeg gerne takke for," siger Bjørn Tegner Bay.

Forbuddet gælder offentlige og private arrangementer, begivenheder m.v. ude og inde.

Besøg i private hjem er undtaget for forbuddet, men myndighederne har kraftigt opfordret til, at man generelt begrænser deltagerantallet eller aflyser private sammenkomster:

"Jeg gerne opfordre til, man følger myndighedernes kraftige opfordring: Begræns eller aflys sammenkomster hjemme lige nu. Udskyd det hellere til alt er normalt igen," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Læs myndighedernes opfordring her:

Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk

Relateret nyhed

Politimester: Tag det roligt og følg myndighedernes anbefalinger (20-03-2020)

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

3. juli 2020

Grønlands Politi

3,5 års anstalt for vold med døden til følge i Narsaq

Grønlands Landsret skærpede i går foranstaltningen i en sag, hvor en ældre mand var afgået ved døden 14 dage efter et voldeligt overfald.

2. juli 2020

Grønlands Politi

Dom for drab og omfattende museumshærværk i Tasiilaq

En 42-årig mand blev en morgen i oktober 2019 fundet bevidstløs og stærkt nedkølet i Tasiilaq og afgik dagen efter ved døden. I går blev en mand i midten af 20’erne dømt for at have dræbt den 42-årige og stjålet hans mobiltelefon. Han blev også dømt for deltagelse i hærværk mod Ammassalik Lokalmuseum med skader på inventar og kunstgenstande for over 700.000 kr., hvor to andre i forvejen var dømt.

29. maj 2020

Grønlands Politi

Tilliden til Grønlands Politi er høj og er steget i hele landet

En ny tryghedsundersøgelse for Grønland er netop blevet offentliggjort. Undersøgelsen viser, at tilliden til politiet i Grønland er stigende i hele landet, og at trygheden ligger på samme høje niveau som sidste år.

Nej tak til cookies