Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

22. marts 2020 20:05

Nuuk: Politiet sporer smitte

Efter to personer i Nuuk i dag (søndag den 22. marts) er konstateret smittet med Covid-19, er politiet ved spore smittekilden og klarlægge, om andre kan være smittet.

Politimester Bjørn Tegner Bay

Det er en fast politiopgave at hjælpe Landslægen med at identificere smittekilder:

"Politiet sporer systematisk smittekilden – det vil sige, at vi undersøger, hvor smitten kan komme fra, og om den kan være givet videre," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Det betyder, at politiet aktivt opsøger personer, der kan have været i kontakt med smittede. Resultatet bliver herefter givet videre til sundhedsmyndighederne, som forestår det videre forløb i forhold til behov for test, karantæner med videre.

Aktuelle tiltag gælder fortsat

De to nye fund medfører ikke nye ændringer for borgerne i Nuuk, hvor der onsdag blev indført omfattende restriktioner for hindre smittespredning.

Se aktuelle tiltag i Nuuk her:
Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk 
Præcisering af tiltag i Nuuk

Politimesteren understreger dog på ny, at alle bør sætte sig grundigt ind myndighedernes råd og følge dem til punkt og prikke:

"Det er et fælles og individuelt ansvar at hindre smittespredning, så det er helt afgørende, at alle tager ansvar og gør, hvad myndighederne beder om. Høj håndhygiejne og afstand til andre er vigtigt," siger Bjørn Tegner Bay.

Hold dig orienteret på Landslægens hjemmeside: www.nun.gl

 

Generelle råd for at undgå en smittespredning

  • Hold afstand – undgå tæt kontakt til andre mennesker
  • Vask dine hænder tit og brug håndsprit
  • Host eller nys i ærmet – ikke i dine hænder
  • Undgå at spytte – det kan være smittekilde for andre
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

 

Særlige restriktioner i Nuuk

Onsdag blev der blandt andet indført midlertidige forbud mod at rejse væk fra Nuuk og mod forsamle sig mere end 10 personer:

"Forbuddene skal begrænse smittespredning og vi følger tæt, om de bliver overholdt. Vi er parate til at skride ind, hvis nogen overtræder dem. Men det ser ud til, at borgerne i Nuuk respekterer det og følger anvisningerne – og det vil jeg gerne takke for," siger Bjørn Tegner Bay.

Forbuddet gælder offentlige og private arrangementer, begivenheder m.v. ude og inde.

Besøg i private hjem er undtaget for forbuddet, men myndighederne har kraftigt opfordret til, at man generelt begrænser deltagerantallet eller aflyser private sammenkomster:

"Jeg gerne opfordre til, man følger myndighedernes kraftige opfordring: Begræns eller aflys sammenkomster hjemme lige nu. Udskyd det hellere til alt er normalt igen," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Læs myndighedernes opfordring her:

Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk

Relateret nyhed

Politimester: Tag det roligt og følg myndighedernes anbefalinger (20-03-2020)

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsmedarbejder Camilla Palmann

E-mail: CPA013@politi.dk

Telefon: 365144

Flere nyheder

25. september 2020

Grønlands Politi

Pigdæk må bruges allerede fra i morgen – undtaget er Kommune Kujalleq, Nuuk og Paamiut

Grønlands Politi har efter samråd med de kommunale tekniske forvaltninger besluttet, at man fra dags dato kl. 23:59 må benytte pigdæk i Grønland. Dette gælder ikke Kommune Kujalleq og kun for dele af Kommuneqarfik Sermersooq. I Kommuneqarfik Sermersooq må der i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit anvendes pigdæk, men ikke i Nuuk og Paamiut.

7. august 2020

Grønlands Politi

28-årig mand idømt forvaring og fundet skyldig i 20 forhold i Grønlands Landsret

Grønlands Landsret dømte i går en 28-årig mand, der oprindeligt kommer fra Maniitsoq, til forvaring på ubestemt tid. Manden blev af Landsretten fundet skyldig i alle de 20 forhold, som han var tiltalt for – heriblandt flere forhold om grov vold, trusler mod adskillige personer og flere seksuelle krænkelser af børn.

27. juli 2020

Grønlands Politi

Landsretten slog hårdt ned på sager om voldtægt og kønsligt forhold til barn

I sidste uge faldt der dom i en række ankesager, der blev behandlet i Grønlands Landsret. Landsretten skærpede foranstaltningen i en voldtægtssag, hvor en mand havde voldtaget sin 15-årige niece og i anden en sag, hvor en 18-årig havde samleje med en mindreårig.