Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

22. marts 2020 20:05

Nuuk: Politiet sporer smitte

Efter to personer i Nuuk i dag (søndag den 22. marts) er konstateret smittet med Covid-19, er politiet ved spore smittekilden og klarlægge, om andre kan være smittet.

Politimester Bjørn Tegner Bay

Det er en fast politiopgave at hjælpe Landslægen med at identificere smittekilder:

"Politiet sporer systematisk smittekilden – det vil sige, at vi undersøger, hvor smitten kan komme fra, og om den kan være givet videre," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Det betyder, at politiet aktivt opsøger personer, der kan have været i kontakt med smittede. Resultatet bliver herefter givet videre til sundhedsmyndighederne, som forestår det videre forløb i forhold til behov for test, karantæner med videre.

Aktuelle tiltag gælder fortsat

De to nye fund medfører ikke nye ændringer for borgerne i Nuuk, hvor der onsdag blev indført omfattende restriktioner for hindre smittespredning.

Se aktuelle tiltag i Nuuk her:
Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk 
Præcisering af tiltag i Nuuk

Politimesteren understreger dog på ny, at alle bør sætte sig grundigt ind myndighedernes råd og følge dem til punkt og prikke:

"Det er et fælles og individuelt ansvar at hindre smittespredning, så det er helt afgørende, at alle tager ansvar og gør, hvad myndighederne beder om. Høj håndhygiejne og afstand til andre er vigtigt," siger Bjørn Tegner Bay.

Hold dig orienteret på Landslægens hjemmeside: www.nun.gl

 

Generelle råd for at undgå en smittespredning

  • Hold afstand – undgå tæt kontakt til andre mennesker
  • Vask dine hænder tit og brug håndsprit
  • Host eller nys i ærmet – ikke i dine hænder
  • Undgå at spytte – det kan være smittekilde for andre
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

 

Særlige restriktioner i Nuuk

Onsdag blev der blandt andet indført midlertidige forbud mod at rejse væk fra Nuuk og mod forsamle sig mere end 10 personer:

"Forbuddene skal begrænse smittespredning og vi følger tæt, om de bliver overholdt. Vi er parate til at skride ind, hvis nogen overtræder dem. Men det ser ud til, at borgerne i Nuuk respekterer det og følger anvisningerne – og det vil jeg gerne takke for," siger Bjørn Tegner Bay.

Forbuddet gælder offentlige og private arrangementer, begivenheder m.v. ude og inde.

Besøg i private hjem er undtaget for forbuddet, men myndighederne har kraftigt opfordret til, at man generelt begrænser deltagerantallet eller aflyser private sammenkomster:

"Jeg gerne opfordre til, man følger myndighedernes kraftige opfordring: Begræns eller aflys sammenkomster hjemme lige nu. Udskyd det hellere til alt er normalt igen," siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Læs myndighedernes opfordring her:

Nye tiltag mod spredning af Covid-19 i Nuuk

Relateret nyhed

Politimester: Tag det roligt og følg myndighedernes anbefalinger (20-03-2020)

 

Flere nyheder

18. januar 2021

Grønlands Politi

Grønlands Politi offentliggør ny rapport om barrierer for anmeldelse

Baggrund for mørketal belyst i ny rapport

18. december 2020

Grønlands Politi

Rådet for Grønlands Retsvæsen offentliggør rapport om kriminalitetsmønsteret i Grønland

På baggrund af statistik fra Grønlands Politi, har Britta Kyvsgaard udarbejdet en rapport efter opdrag fra Rådet for Grønlands Retsvæsen, der beskriver kriminalitetsudviklingen i Grønland, dens art og omfang, samt lovovertrædelsernes geografiske og demografiske fordeling.

26. oktober 2020

Grønlands Politi

Mand fundet død i Nanortalik - Fire personer er tilbageholdt

Politiet modtog lørdag morgen kl. 05:20 en anmeldelse om, at en livløs person lå på gaden ved adressen Tukingasoq i Nanortalik. Politiet og sundhedsvæsenets personale blev med det samme tilkaldt til stedet, hvor de kunne bekræfte, at manden var død. Der er tale om en mand i midten af 40’erne fra Nanortalik.