Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

29. august 2022 19:54

Landsretten skærper dom i sag om vold med døden til følge

Grønlands Landsret idømte den 24. august 2022 en 19-årig mand tre år og tre måneders anstaltsanbringelse for vold med døden til følge. Han blev samtidig dømt til at betale erstatning og godtgørelse til den afdødes efterladte.

I foråret 2022 fandt Sermersooq Kredsret en 19-årig mand skyldig i vold med døden til følge og idømte ham to år og otte måneders anstaltsanbringelse. Han havde den 1. januar 2022 udsat sin far for så omfattende vold, at faren afgik ved døden heraf.

 

Dommen blev anket til Grønlands Landsret, da anklagemyndigheden mente, at der var grundlag for en længere foranstaltning, fortæller anklagerfuldmægtig Marutha Thayapharan:

 

”Kredsretten lagde i deres afgørelse vægt på den tiltaltes unge alder, og at han havde forsvaret sig selv over for afdøde. Volden startede rigtig nok som selvforsvar fra den 19-åriges side, men han fortsatte volden langt ud over, hvad der var nødvendigt med både spark og tramp mod krop og hoved. Vold som dette betragtes som særlig farlig vold, og derfor mente vi, at der var grundlag for en længere foranstaltning.”

 

Ankesagen er nu blevet behandlet i Grønlands Landsret, som valgte at skærpe dommen til tre år og tre måneders anstaltsanbringelse. Den 19-årige blev derudover dømt til at betale erstatning til den afdødes kone og børn under 18 år samt godtgørelse til de efterladte.

 

Anklagerfuldmægtig Marutha Thayapharan er tilfreds med, at landsretten valgte at skærpe dommen:

 

”Jeg er glad for, at der nu er sat endeligt punktum i sagen – særligt for den berørte familie, som har mistet en far eller mand. Jeg er samtidig tilfreds med, at Grønlands Landsret var enig med anklagemyndigheden i, at denne sag var så alvorlig, at foranstaltningen skulle skærpes i forhold til kredsrettens resultat,” siger Marutha Thayapharan.

 

Flere nyheder

23. juli 2021

Grønlands Politi

Første vestkystfartøj døbt i Aasiaat

Det første nye politifartøj på 49 fod på vestkysten er i dag blevet døbt i Aasiaat. Fartøjet skal understøtte politidistriktets indsats og tilstedeværelse til søs og i de omkringliggende byer og bygder ved akutte situationer og politiopgaver.

15. juli 2021

Grønlands Politi

Forbud mod udrejse af Sisimiut og Qaqortoq

Covid-19 smittesituationen i Sisimiut og Qaqortoq gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af byerne til resten af Grønland.

16. juni 2021

Grønlands Politi

Påbud om udrejse fra Nuuk indføres igen og karantænezone forlænges

Smittetilfælde i Nuuk med covid-19 gør, at Epidemikommissionen indfører forbud mod at rejse ud af Nuuk til resten af Grønland og forlænger karantænezone ved lufthavnsbyggeriet for at undgå smittespredning.

Forslag