Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

15. februar 2023 18:54

Landsretten stadfæster dom om forsøg på manddrab i Tasiilaq

En 46-årig mand skal afsone fire år i anstalten for et drabsforsøg mod sin tidligere samlever, der blev begået i februar 2022. Det besluttede landsretten tirsdag.

Tirsdag den 14. februar 2023 faldt der dom i en sag i Grønlands Landsret, hvor en nu 46-årig mand fra Tasiilaq var tiltalt for drabsforsøg mod sin tidligere samlever.

 

Sagen begyndte 12. februar 2022, hvor manden og den tidligere samlever kom op at skændes efter en fest. Skænderiet endte med, at den 46-årige mand slog kvinden i hovedet med en skovl flere gange og efterlod hende bevidstløs i kulden. Kvinden overlevede, men overfaldet var så groft, at Sermersooq Kredsret i oktober 2022 idømte ham fire års anstaltanbringelse for drabsforsøg.

 

Den tiltalte var dog ikke enig med kredsretten, og derfor ankede han dommen til landsretten med henblik på frifindelse for drabsforsøg. Han erkendte dog at have udsat kvinden for vold.

 

Landsretten skulle derfor tage stilling til, om den 46-årige mand skulle dømmes for vold, eller om gerningen havde karakter af drabsforsøg. Ligesom i kredsretten blev manden også i landsretten kendt skyldig i forsøg på manddrab, og dommen på fire års anstaltanbringelse blev stadfæstet.

 

Landsretten lagde vægt på, at tiltalte havde begået grov og livsfarlig vold mod kvinden, som medførte, at hun mistede bevidstheden, hvorefter han efterlod hende livløs i et skur med en temperatur på 10 frostgrader. Ifølge landsretten måtte tiltalte have vidst, at hans handlinger satte kvindens liv i fare, og derfor blev han fundet skyldig i drabsforsøg.

 

Anklager Mathilde Theilade Nyland udtaler:

 

”Jeg er meget tilfreds med, at landsretten er nået frem til samme resultat som kredsretten. Det har hele tiden været anklagemyndighedens opfattelse, at gerningen var så grov og farlig, at tiltalte må have vidst, at kvinden kunne dø af at blive efterladt i den tilstand. Så jeg er tilfreds med, at både kredsretten og landsretten følger os i den opfattelse.”

 

Tiltalte har under hele sagen været tilbageholdt og har dermed afsonet et år i anstalten på nuværende tidspunkt. Efter dommen blev han kørt tilbage til anstalten, hvor han skal fortsætte sin afsoning.

 

Flere nyheder

23. marts 2023

Grønlands Politi

20-årig mand tilbageholdt i 28 dage for skyderi i Narsaq

En 20-årig mand blev onsdag anholdt efter at have skudt mod en helikopter og nogle bygninger i Narsaq, hvor fem personer kom til skade. Manden er netop blevet tilbageholdt i 28 dage.

23. marts 2023

Grønlands Politi

Kvinde i Tasiilaq idømt otte års anstaltsanbringelse for drab på ægtemand

Sermersooq Kredsret i Tasiilaq idømte onsdag en 42-årig kvinde otte års anstaltsanbringelse for have dræbt sin mand med kniv den 3. januar 2022.

15. marts 2023

Grønlands Politi

Tragisk hændelse var årsagen til 32-årigs død

Mandag blev en person fundet død i en snedrive i Nuuk, som efterfølgende har vist sig at være den 32-årige Amos Jonassen, der blev meldt savnet i december. Ligsynet og de efterfølgende undersøgelser har vist, at der ikke ligger en kriminel handling bag.

Forslag